Смачні рогалики, які я зазвичай завжди готую на свята, але іноді й без приводу. Вони дійсно прості в приготуванні і неймовірно смачні! Збережіть рецепт і приготуйте їх собі до чаю чи кави!.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 500 г пшеничного борошна
- 250 г олії
- 40 г свіжих дріжджів
- 2 яйця
- 2 повні столові ложки вершків 18% або сметани
- щіпка солі
- вишневе / смородинове варення / джем / джем для начинки
- 1 збите яйце, щоб змастити перед випічкою
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ З ФОТО:
- Дріжджі подрібнити у вершки (можна холодні) і ретельно перемішати. Відставити в тепле місце приблизно на 10 хвилин;
- Насипте борошно в чашу міксера, додайте масло, яйце і закваску. Вимішуємо тісто, поки воно не стане гладким і еластичним (близько 10 хвилин);
- Через зазначений час загорніть тісто у фольгу і приберіть в холодильник – мінімум на 1 годину (можна тримати до 2 годин);
- Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на 4 частини і кожну з них розкачайте в тонке коло;
- Розділіть кожне коло на 8 рівних частин. На кожну з них покладіть невелику кількість начинки і згорніть з ширшого боку. Сформувати рогалики;
- Розкладіть рогалики на деко, застелене папером. Кожну з них змастити збитим яйцем. Поки духовка розігрівається, накрийте деко тканиною і залиште рогалики піднятися. Випікайте їх близько 20 хвилин при 180 ° C (контролюйте ступінь підрум’янювання).
СМАЧНОГО ВАМ!