3 Березня, 2025
Рогалики на пісочному тісті з варенням – смачний рецепт приготування з покроковими фото

Рогалики на пісочному тісті з варенням – смачний рецепт приготування з покроковими фото

Смачні рогалики, які я зазвичай завжди готую на свята, але іноді й без приводу. Вони дійсно прості в приготуванні і неймовірно смачні! Збережіть рецепт і приготуйте їх собі до чаю чи кави!.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 250 г олії
  • 40 г свіжих дріжджів
  • 2 яйця
  • 2 повні столові ложки вершків 18% або сметани
  • щіпка солі
  • вишневе / смородинове варення / джем / джем для начинки
  • 1 збите яйце, щоб змастити перед випічкою

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ З ФОТО:

  1. Дріжджі подрібнити у вершки (можна холодні) і ретельно перемішати. Відставити в тепле місце приблизно на 10 хвилин;
  2. Насипте борошно в чашу міксера, додайте масло, яйце і закваску. Вимішуємо тісто, поки воно не стане гладким і еластичним (близько 10 хвилин);
  3. Через зазначений час загорніть тісто у фольгу і приберіть в холодильник – мінімум на 1 годину (можна тримати до 2 годин);
  4. Дістаньте тісто з холодильника, розділіть на 4 частини і кожну з них розкачайте в тонке коло;
  5. Розділіть кожне коло на 8 рівних частин. На кожну з них покладіть невелику кількість начинки і згорніть з ширшого боку. Сформувати рогалики;
  6. Розкладіть рогалики на деко, застелене папером. Кожну з них змастити збитим яйцем. Поки духовка розігрівається, накрийте деко тканиною і залиште рогалики піднятися. Випікайте їх близько 20 хвилин при 180 ° C (контролюйте ступінь підрум’янювання).

СМАЧНОГО ВАМ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *