Коли ви зробили заготівлі за всіма своїми перевіреними рецептами – пропоную в кінці сезону спробувати щось новеньке і створити барвисту заготівлю з міксу кавуна та помідорів. Такого ви точно не куштували раніше!
ІНГРЕДІЄНТИ:
помідори
кавун
лист хрону
листя смородини – 2 шт.
листя вишні – 4-6 шт.
кріп (парасольки) – 2 шт.
перець чилі – 1 шт.
Маринад:
вода – 1,5 л
сіль – 1 ст. л. (з гіркою)
цукор – 3 ст. л.
лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування:
Для такої заготівлі нам знадобляться помідори, перець чилі, кріп (парасольки), листя вишні, листя смородини та лист хріну.
А ще кавун. Нарізаємо його невеликими шматочками, прямо зі шкіркою і насінням.
Для маринаду наливаємо в каструлю 1,5 л води, додаємо 1 ст. л. солі (з гіркою), 3 ст. цукру та 1 ч. л. лимонної кислоти. Ставимо каструлю на плиту та перемішуючи, доводимо маринад до кипіння.
У цей час наповнюємо банки помідорами та кавунами.
Я даю рецепт на 2 банки по 1,5 л.
На дно банки кладемо половину листа хрону, парасольку кропу і компактно укладаємо по черзі помідори і шматочки кавуна.
На одну банку я кладу 1 листок смородини та пару листочків вишні, половину перцю чилі.
Така заготівля дуже красиво і яскраво виглядає, на смак кавуни такі ж, як і мариновані помідори.
Тепер заливаємо помідори з кавунами гарячим маринадом, прикриваємо кришками та залишаємо до повного остигання на столі. У мене це займає рівно півгодини.
Далі зливаємо маринад назад у каструлю. Я його додатково ще проціджую, позбавляючись насіння.
Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і заливаємо розсолом наші помідори та кавуни. Накриваємо кришками і закручуємо їх. Укутуємо у щось тепле і залишаємо так до повного остигання.
Мій рецепт розрахований на 2 банки по 1,5 л, але якщо у вас є багато помідорів та кавунів, то закривайте більше.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно