15 Квітня, 2025
Розкішна заготовка – мариновані помідори з кавунами, тут навіть маринад випивається повністю. Зберігайте

Розкішна заготовка – мариновані помідори з кавунами, тут навіть маринад випивається повністю. Зберігайте

Коли ви зробили заготівлі за всіма своїми перевіреними рецептами – пропоную в кінці сезону спробувати щось новеньке і створити барвисту заготівлю з міксу кавуна та помідорів. Такого ви точно не куштували раніше!

ІНГРЕДІЄНТИ:
помідори
кавун
лист хрону
листя смородини – 2 шт.

листя вишні – 4-6 шт.
кріп (парасольки) – 2 шт.
перець чилі – 1 шт.
Маринад:

вода – 1,5 л
сіль – 1 ст. л. (з гіркою)
цукор – 3 ст. л.
лимонна кислота – 1 ч. л.
Приготування:

Для такої заготівлі нам знадобляться помідори, перець чилі, кріп (парасольки), листя вишні, листя смородини та лист хріну.

А ще кавун. Нарізаємо його невеликими шматочками, прямо зі шкіркою і насінням.

Для маринаду наливаємо в каструлю 1,5 л води, додаємо 1 ст. л. солі (з гіркою), 3 ст. цукру та 1 ч. л. лимонної кислоти. Ставимо каструлю на плиту та перемішуючи, доводимо маринад до кипіння.

У цей час наповнюємо банки помідорами та кавунами.

Я даю рецепт на 2 банки по 1,5 л.

На дно банки кладемо половину листа хрону, парасольку кропу і компактно укладаємо по черзі помідори і шматочки кавуна.

На одну банку я кладу 1 листок смородини та пару листочків вишні, половину перцю чилі.

Така заготівля дуже красиво і яскраво виглядає, на смак кавуни такі ж, як і мариновані помідори.

Тепер заливаємо помідори з кавунами гарячим маринадом, прикриваємо кришками та залишаємо до повного остигання на столі. У мене це займає рівно півгодини.

Далі зливаємо маринад назад у каструлю. Я його додатково ще проціджую, позбавляючись насіння.

Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і заливаємо розсолом наші помідори та кавуни. Накриваємо кришками і закручуємо їх. Укутуємо у щось тепле і залишаємо так до повного остигання.

Мій рецепт розрахований на 2 банки по 1,5 л, але якщо у вас є багато помідорів та кавунів, то закривайте більше.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *