3 Січня, 2025
Розповідаю, як я готую печінку для всієї сім’ї: і метушні небагато, і на святковий стіл подати не соромно

Розповідаю, як я готую печінку для всієї сім’ї: і метушні небагато, і на святковий стіл подати не соромно

Сьогодні хочу показати вам, як я готую яловичу печінку на сковороді. Печінка за цим рецептом виходить дуже ніжною та соковитою, мої рідні їдять її з великим задоволенням, та й на святковому столі, така страва виглядає чудово.

Інгредієнти:
Яловича печінка – 1,5 кг.
Сіль, перець – за смаком.
Уцхо-Сунелі – 1/2 ч.л.
Паприка – 1/2 ч.л.
Крохмаль – 2 ст.л.
Ріпчаста цибуля – 4 шт.
Сушений часник – 1/2 ч.л.
Цукор – 1/2 ч.л.
Сушений базилік – 1/2 ч.л.
Яблучний оцет 6% – 3 ст.л.
Соняшникова олія – для смаження.
Вершкове масло – 40 гр.
Ділюся рецептом приготування:

  1. Яловичу печінку ретельно промиваємо, прибираємо всі плівки та нарізаємо великими шматками.
  2. Перекладаємо шматки у звичайний целофановий пакет, додаємо сіль, чорний мелений перець, уцхо-сунелі, паприку та дві столові ложки крохмалю.
  3. Пакет зав’язуємо, ретельно перетрушуємо, щоб вся печінка покрилася спеціями, потім відбиваємо її прямий у пакеті.
  4. Цибулю нарізаємо півкільцями і перекладаємо в глибоку ємність. Додаємо сушений часник, сіль, сушений базилік, яблучний 6% оцет і ретельно все перемішуємо. Залишаємо цибулю маринуватися на 15 хвилин.
  5. На розпечену сковороду виливаємо олію, викладаємо мариновану цибулю і обсмажуємо її 5 хвилин.
  6. Потім додаємо вершкового масла та викладаємо підготовлену печінку, гасимо все на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи.
  7. Печінка приготована таким чином виходить дуже соковитою та ніжною, відмінно поєднується з будь-яким гарніром.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *