Можна тільки дивуватись, варіанти салатів ніколи не закінчуються. У цьому рецепті салату йде куряча печінка, разом з рештою інгредієнтів, виходить ситно і дуже смачно.
Готувати можна, як у будь-який день, так і на святковий стіл, лише оформити його належним чином.
Інгредієнти:
450-500 грам курячої печінки;
Одна середня морква;
Одна велика цибулина;
Три курячі яйця;
Два свіжі невеликі огірочки;
3 столові ложки консервованої кукурудзи;
На заправку або прошарки – майонез;
За бажанням на посипання твердий сир.
Ділюся рецептом приготування:
Печінку очищаємо від жилок та плівок. Проварюємо протягом п’ятнадцяти хвилин. Воду обов’язково злегка підсолюємо. Викладаємо на тарілку і залишаємо охолонути.
Яйця теж потрібно зварити круто, почистити і поки що відкласти вбік.
У цей час дрібно ріжемо цибулину та морквину. Якщо бажаєте можна натерти моркву на тертці. Обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю олії спочатку цибулю, потім засипаємо до неї моркву, перемішуємо. Обсмажуємо трохи, протягом 4-5 хвилин на середньому вогні.
Тремо на великій тертці яйця (жовтки з білками), печінку. Огірки нарізаємо тоненькими пластинками чи соломкою.
Якщо хочете зробити смачний салат на вечерю чи обід якнайшвидше, тоді все перемішуємо, заправивши майонезом і посипавши сиром.
У варіанті листкового салату першим шаром йде печінка і сіточка з майонезу.
Другий шар – смажена морквина та цибуля, присипані кукурудзою.
Третій – свіжі хрусткі огірочки. Верх салату – це яйця.
Після кожного шару, робимо сіточку із майонезу, сильно промазувати не потрібно. Салат і так виходить соковитим та м’яким.
Обмазуємо верх майонезом та обсипаємо сиром. А для прикраси підуть свіжа зелень чи оливки.
Залишаємо салат постояти 1.5-2 години.
Пробуйте – це смачно! Всім бажаю приємного апетиту.
Джерело