5 Січня, 2025
Салат “Вулкан”: оригінальне поєднання простих продуктів

Салат “Вулкан”: оригінальне поєднання простих продуктів

Можна тільки дивуватись, варіанти салатів ніколи не закінчуються. У цьому рецепті салату йде куряча печінка, разом з рештою інгредієнтів, виходить ситно і дуже смачно.

Готувати можна, як у будь-який день, так і на святковий стіл, лише оформити його належним чином.

Інгредієнти:
450-500 грам курячої печінки;
Одна середня морква;
Одна велика цибулина;
Три курячі яйця;
Два свіжі невеликі огірочки;
3 столові ложки консервованої кукурудзи;
На заправку або прошарки – майонез;
За бажанням на посипання твердий сир.
Ділюся рецептом приготування:
Печінку очищаємо від жилок та плівок. Проварюємо протягом п’ятнадцяти хвилин. Воду обов’язково злегка підсолюємо. Викладаємо на тарілку і залишаємо охолонути.

Яйця теж потрібно зварити круто, почистити і поки що відкласти вбік.

У цей час дрібно ріжемо цибулину та морквину. Якщо бажаєте можна натерти моркву на тертці. Обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю олії спочатку цибулю, потім засипаємо до неї моркву, перемішуємо. Обсмажуємо трохи, протягом 4-5 хвилин на середньому вогні.

Тремо на великій тертці яйця (жовтки з білками), печінку. Огірки нарізаємо тоненькими пластинками чи соломкою.

Якщо хочете зробити смачний  салат на вечерю чи обід якнайшвидше, тоді все перемішуємо, заправивши майонезом і посипавши сиром.

У варіанті листкового салату першим шаром йде печінка і сіточка з майонезу.

Другий шар – смажена морквина та цибуля, присипані кукурудзою.

Третій – свіжі хрусткі огірочки. Верх салату – це яйця.

Після кожного шару, робимо сіточку із майонезу, сильно промазувати не потрібно.  Салат і так виходить соковитим та м’яким.

Обмазуємо верх майонезом та обсипаємо сиром. А для прикраси підуть свіжа зелень чи оливки.

Залишаємо салат постояти 1.5-2 години.

Пробуйте – це смачно! Всім бажаю приємного апетиту.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *