На святковий стіл треба поставити більше різних салатів і закусок. У цьому рецепті якраз всі відповідні продукти, які ідеально поєднуються. Смак відмінний, виглядає красиво та ошатно.
Інгредієнти:
2 курячі грудки;
2 середні картоплі;
1 невеликий буряк;
пів банки горошку;
5 яєць;
пару жмень волоських горіхів;
штук 10 чорносливу;
на змащування майонез і на смак сіль (трохи враховуючи смак майонезу).
Ділюся рецептом приготування:
Відварюємо в трохи підсоленій воді курку, а також варимо картоплю, буряк, яйця.
Чорнослив промиваємо гарячою водою, горішки просмажуємо і дрібно дробимо.
Далі салат потрібно зібрати шарами.
Куряче філе можна нарізати дрібними шматочками або розділити на волокна і викласти перший шар, покривши його майонезом. Наступним йде шар тертої картоплі, трохи солимо і злегка притискаємо ложкою.
Натираємо на терці буряк, змішуємо з майонезом. Викладаємо на картоплю.
Четвертим шаром розсипаємо зелений горошок. П’ятим і шостим шарами йдуть дрібнопорізаний чорнослив і подрібнені горішки.
Тремо на тертці яєчні білки, перемішуємо з майонезом, укладаємо останній, верхній шар і покриваємо салат жовтками, які натираємо на дрібній тертці.
Прикрашаємо на власний розсуд, але скуштувавши салат, стає зрозуміло, що йому ніякі прикраси не потрібні, настільки це смачно.
Джерело