27 Квітня, 2025
Салат “Діана”: давно став улюбленим в нашій сім’ї, дуже смачний, легкий і соковитий

Салат “Діана”: давно став улюбленим в нашій сім’ї, дуже смачний, легкий і соковитий

Салат “Діана” – гарна і смачна страва, ідеально підійде для святкового столу. Основний компонент – печінка тріски, яка надає салату особливий смак і робить його дуже корисним. Всі шари салату мають різне забарвлення, що робить його яскравим і оригінальним. Страва виходить легкою, низькокалорійною. Салат можна подавати на стіл без гарніру, оскільки в його склад входить рис.

Інгредієнти:

  • Печінка тріски – 250 г.
  • Рис варений – 1 скл.
  • Яйця – 4 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Консервована кукурудза – 150 г.
  • Майонез – 150 г.
  • Зелений цибуля – 20 г.
  • Листя салату, зелень петрушки – для прикраси
  • Сіль, перець – за смаком

Приготування:

На плоску тарілку викладіть свіже листя салату. Зверху встановіть формувальне кільце діаметром 16 см. Попередньо відваріть рис в підсоленій воді, повністю його остудити. Варений рис заправте олією з-під печінки тріски, викладіть на листя салату нижнім шаром. Рис змастіть майонезом.

Консервовану печінку тріски наріжте кубиками, укладіть на рис, змастіть майонезом.

Яйця зваріть “вкруту”, акуратно відділіть білки від жовтків. Білки натріть на великій терці, викладіть на печінку, змастіть майонезом.

Далі сформуйте шар з консервованої кукурудзи, заздалегідь звільнивши її від маринаду. Кукурудзу злегка змастіть майонезом.

Один свіжий огірок наріжте кубиками середнього розміру, другий залиште для прикраси салату. Зелену цибулу нашаткуйте кільцями. Нарізку огірка змішайте з зеленою цибулею, суміш розподіліть рівним шаром по кукурудзі, також покрийте майонезом.

Яєчні жовтки натріть на дрібній терці, присипте ними верхівку салату.

Зніміть формувальне кільце, зверху салат прикрасьте другим огірком і петрушкою у вигляді квітки.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші “вподобайки” і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *