2 Червня, 2025
Салат “Літо в банці”, без варіння і стерилізації: ділюся секретом смачного і хрумкого салатику

Салат “Літо в банці”, без варіння і стерилізації: ділюся секретом смачного і хрумкого салатику

Найбільше ми добре їмо салати, тому роблю їх багато і різні. Роблю поступово, як прибираю урожай з городу. Приблизно по 20-25 банок, нам досить

Сьогодні хочу розповісти вам про салат, який не треба варити, стерилізувати і виходить дуже смачним з запахом літа. Дістав взимку баночку і тільки додаєш олію, я додаю не рафіновану – дуже смачно.

Я взагалі вважаю такі салати добре робити з останнього врожаю овочів, вони чомусь виходять такі насичені і ароматні.

Зберігати його можна в прохолодному місці і просто вдома, нічого у вас не вибухне.

Все підготуйте, попередньо простерилізуйте кришки і банки, я закриваю по 0.500 літрів.

Інгредієнти:

Для маринаду:

  • на 1 літр води;
  • 1 столова ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 чайну ложку столового 9% оцту.

Приготування:

1. Певного рецепта скільки треба овочів у мене немає, готую скільки зібрала, все нарізаємо і укладаємо в банки.

2. На дно укладаємо 1 лист смородини, з ним виходить більш ароматний, шматочок зеленого хрону, зелень петрушки, цибуля кільцями. Укладайте так, щоб було апетитно.

3. Далі укладаємо овочі чергуючи за кольором.

4. Красу навели і заливаємо окропом, почекали, щоб підстигло хвилин 10-15 і зливаємо, кип’ятимо знову цю ж воду і заливаємо ще раз. Потім в цій воді готуємо маринад.

Оцет додаємо, коли закипить, вимикаємо і додаємо

5. Поверх кладемо різаний часник на банку досить 1 зубчика часнику, 3 штуки перцю горошком і заливаємо маринадом.

Закриваємо кришками і прибираємо під ковдру до повного охолодження.

Зберігати можна, як в прохолодному місці, так і в квартирі в шафі.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *