13 Квітня, 2025
Салат “Ніжність”: розкішно, красиво, апетитно

Салат “Ніжність”: розкішно, красиво, апетитно

Сьогодні готуватимемо салат «Ніжність». Він дуже смачний, ситний, яскравий, із незвичайною вершковою заправкою. Якщо Ви поставите такий салат на святковий стіл, Ваші гості будуть у захваті!

Ось що нам знадобиться:
М’ясо відварене (яловичина) 300 гр.
Маринований огірок 3-4 шт.
Курячі варені яйця 5 шт.
Квасоля консервована 1 банка
Морква відварена 2 шт.
Помідор 2шт.
Зелень кропу (петрушки) 1 пучок
Для соусу:

Майонез 200 гр.
Сир вершковий 200 гр.
Часник 2 зубчики
Сік лимона 2 ст. л.
Цибуля зелена 1 пучок
Сіль
Перець чорний молотий
Покроковий рецепт приготування страви:

Спочатку приготуємо соус. Для цього беремо окрему миску, викладаємо туди вершковий сир, майонез, сік лимона, подрібнений часник і дрібно порізану зелену цибулю, солимо, перчимо на смак і все добре перемішуємо до однорідної маси.

Салат у нас буде шаруватий, тому кожен інгредієнт готуємо в окремому посуді.

Беремо велику тертку і натираємо яйця.

На великій тертці натираємо моркву.

Огірки нарізаємо соломкою.

Яловичину ріжемо дрібним кубиком. Замість яловичини можете взяти відварене куряче м’ясо або шинку.

Помідори намагайтеся вибрати щільні та красиві, тому що ними ми прикрашатимемо наш салат. Розрізаємо їх навпіл, видаляємо серцевину та нарізаємо пластинками 3-4 мм.

Приступаємо до збирання салату. Беремо плоску тарілку, ставимо на неї кільце для сервіровки (в даному салаті кільце діаметром 20 см.), викладаємо всередину з боків пергаментний папір.

Першим шаром викладаємо нарізану кубиком яловичину та промазуємо заправкою.

Далі йде шар яєць, а зверху соус.

Потім викладемо терту моркву, змажемо заправкою.

Наступний шар – мариновані огірки, покриваємо вершковим соусом.

Завершальним шаром буде консервована квасоля, покриваємо її також соусом.

Прикрашаємо салатик часточками помідорів і зеленню петрушки та кропу.

Відправляємо в холодильник мінімум на одну годину, щоб усі шари добре просочилися. Акуратно знімаємо кільце та пергаментний папір. Наш салат готовий!

Він вийшов дуже ніжним, соковитим, а заправка надає йому незвичайного пікантного смаку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *