Салат ПЕРШЕ КОХАННЯ! Варто тільки скуштувати, вже НЕ ЗАБУДЕШ! Смачно дуже
Салат, який їж і не можеш зупинитись. Повітряний і ніжний, дуже вже смачний. З найпростіших продуктів!
Салат бомба! Ідеальна страва для зустрічі гостей. Порадуйте і себе такою смакотою! Спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Куряче філе 500 гр (у сирому вигляді)
Цибуля 1 шт, або 110 гр
Яйця 4 шт
Огірки мариновані 3-4 шт., або 170 гр.
Сир твердий 200 гр
Морква 2 шт, або 250 гр
Часник 2 зубки
Чорнослив 50 гр
Перець та сіль за смаком
Майонез 200 гр
Маринад для курячого філе:
Вода 1 літр
Лавровий лист 1 шт
Запашний перець 5 шт
Чорний перець горошком 0,5 ч. ложки
Сіль 2 ч. ложки
Цукор 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування:
- У невелику каструлю на плиті наливаємо воду 1 літр. Додаємо один лавровий лист, запашний перець 5 штук, чорний перець горошком 0,5 чайної ложки. Всипаємо сіль 2 чайні ложки та 0,5 чайної ложки цукру. Накриваємо кришкою та доводимо маринад до кипіння, кип’ятимо 1 хвилину. Куряче філе, 2 штуки, кладемо в маринад. Варимо з моменту закипання 2 хвилини. Потім знімаємо каструлю з плити та відставляємо на одну годину. Куряче філе проварюється на воді, що остигає, і виходить неймовірно ніжним і соковитим.
- Одну середню цибулину нарізаємо тонкими чверть кільцями. Обсмажуємо кілька хвилин. Як тільки підзолотиться, знімаємо з плити.
- Куряче філе дістаємо з маринаду та розбираємо руками на волокна.
- Збираємо салат. Тарілку змащуємо майонезом.
- Викладаємо куряче філе. Якщо ви варите філе по-своєму, спробуйте і посоліть, поперчіть. Майонез до смаку.
- Потім розподіляємо обсмажену цибулю.
- Третім шаром відварені яйця натираємо на середній тертці прямо у тарілку із салатом. Поступово розподіляємо, наносимо майонез.
- Мариновані огірки нарізаємо соломкою та викладаємо наступним шаром. Покриваємо майонезом.
- Далі натираємо твердий сир. Частину сиру залишаємо. Все підрівнюємо. Розподіляємо майонез.
- Шар відвареної моркви натираємо на тій же тертці, розподіляємо. Краї салату підрівнюємо та ущільнюємо. Сам салат не притискаємо. Покриваємо майонезом. Часник 2-3 зубки пропускаємо через прес і додаємо зверху все з’єднуємо та розрівнюємо.
- Завершує композицію сир, що залишився.
- Прикрашаємо салат чорносливом, порізаним соломкою.
Порадуйте і себе такою смакотою! Спробуйте!