25 Травня, 2025
Салат “Сердечний”: спробувала його в гостях у сусідки і він підкорив мене

Салат “Сердечний”: спробувала його в гостях у сусідки і він підкорив мене

Деякі продукти рідко потрапляють у наші кошики покупок, незважаючи на їхній потенціал. Приклад такого продукту – яловиче серце. Хоч і не в кожному магазині можна знайти це м’ясо, на ринку його вибір завжди широкий. Ялов’яче серце не тільки смачне, а й поживне. Сьогодні хочу поділитися рецептом салату, який став для мене справжнім відкриттям: ніжний, без використання майонезу, ситний та ароматний.

Покроковий рецепт приготування страви:
Цибулю ріжемо на півкільця і розрізаємо кожне півкільце навпіл. Використовуйте вже готові мариновані печериці або свіжі. У сковороді з невеликою кількістю олії підсмажуємо цибулю до її прозорості, додаємо гриби і обсмажуємо доти, доки вся волога не піде. Перекладаємо в салатник.

Яловиче серце завчасно варимо і даємо охолонути. Відрізаємо непотрібний жир і ріжемо тонкими стрічками. Способи варіння яловичого серця розкрию нижче.

Додаємо мариновані чи солоні огірки, нарізані такою ж соломкою. Заправляємо салат олією, солимо і перчимо за смаком. Не забудьте додати свіжу зелень.

Цей салат дивує своїм смаком, незважаючи на простий склад.

За бажанням, додайте майонез або поєднання олії та бальзамічного оцту.

Ось що нам знадобиться:
серце яловиче – 500гр
печериці консервовані – 1 банка

цибуля – 2шт
огірки мариновані – 5-6шт
сіль, перець – за смаком
кріп
соняшникова олія для заправки – 50мл
Секрети відварювання яловичого серця:
Розділіть серце на дві частини. Видаліть все зайве та промийте. Жир краще видаляти після варіння.

Замочуємо у воді кімнатної температури на 3 години, змінюючи воду щогодини. Хоча я часто пропускаю цей крок і одразу приступаю до варіння.

Варимо так:

Заповнюємо водою, доводимо до кипіння, забираємо піну. Знижуємо температуру, закриваємо кришкою. Час варіння становить близько 1,5 години.
Для м’якості залиште остигати в бульйоні.
Буду рада вашим відгукам про салат у коментарях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *