23 Липня, 2025
Салат “Фарби осені” з капустою за зиму, дуже смачний. Щороку готую по 25 банок.

Салат “Фарби осені” з капустою за зиму, дуже смачний. Щороку готую по 25 банок.

За смаком цей салат нагадує класичну солянку, але за рахунок помідорів, у консервації присутня своя нотка, яка надає страві оригінальності.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
капуста, 800 г;
солодкий перець та помідори по 500 г;
цибуля та морква по 300 г;
цукор; 5 ст.л;
сіль, 1.5 ст.л;
олія соняшникова, 100 мл;
оцет 9%, 50 мл.
Процес приготування
Я роблю цю заготівлю порційно, щоб відкрити баночку і одразу її з’їсти. З цього обсягу продуктів виходить 5 баночок по 500 г.

Капусту шаткуємо, солодкий перець ріжемо соломкою, цибулю – півкільцями, моркву натираємо на великій тертці.

Помідори ріжемо шматочками.

Змішуємо капусту, помідори, солодкий перець, цибулю і моркву, солимо і засипаємо цукор, вливаємо оцет і олію. Перемішуємо і залишаємо на 2 години, періодично перемішуючи.

Розкладаємо в чисті баночки, трохи трамбуємо та заливаємо до верху рідиною, що виділилася з овочів.

Накриваємо кришками і ставимо банки на рушник в каструлю, наливаємо по плічка банок гарячою водою.

Стерилізуємо з моменту закипання води 35 хвилин. Закручуємо кришками, перевертаємо банки та залишаємо остигати.

Консервація зберігається у будь-якому затемненому та прохолодному місці кілька років.

Дуже смачний салат, який ви можете подавати до обіду та вечері, додавати в борщ та тушковані овочі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *