Цікавий салат, який не треба збирати шарами, проте виглядає він красиво, так що цілком гідний і для частування на святковий стіл.
Нескладне приготування дозволить приємно урізноманітнити домашнє меню.
Кількість продуктів:
120-130 гр. пекінської капусти;
200 гр. відвареної курячої грудки;
1 шт. болгарський перець;
2 зварених круто яйця;
1 шт. цибуля салатна червона;
Пів банки консервованої кукурудзи;
Сіль і перець за смаком;
4-5 ст. л. майонезу
Помідори маленькі і шматочок твердого сиру для прикраси салату.
Як приготувати такий салат
Капусту (краще брати пекінську) дрібно ріжемо, засипаємо в миску і злегка приминаємо рукою.
Відварене куряче філе нарізається на маленькі шматочки. Перець солодкий болгарський тонкими смужками або кубиками.
Також дрібно нарізаємо цибулю (беремо салатну червону) і відварені круто яйця.
Відкриваємо банку кукурудзи, зливаємо воду.
З’єднуємо всі продукти в одному посуді. За смаком солимо, можна трохи поперчити, але я цього не роблю. Заправляємо легким майонезом і перемішуємо. Розрівнюємо так, щоб получилася шапочка.
Маленькі помідори розрізаємо на половинки і прикрашаємо ними салат зверху, роблячи цю саму “шапочку”. Можна красиво присипати по краю тертим сиром.
Такий ошатний і смачний салат можна робити заздалегідь, ось тільки помідорами прикрашати вже перед подачею на стіл.
Джерело