Салат досить ситний, тому його можна подати гостям. У нього приголомшливий аромат і смак! Всі овочі ідеально доповнюють один одного, тому він має такий попит. Кисло-солодкий салат припаде до душі кожному!
Інгредієнти, які потрібні:
- Дві склянки квасолі;
- Один кг помідорів;
- П’ять болгарських перців;
- П’ять баклажанів;
- Три морквини;
- Один перчик чилі;
- Дві цибулини;
- Один часник;
- Петрушка на ваш смак;
- Чверть склянки оцту;
- Дві ч. л. коріандру;
- Сіль, цукор на ваш смак.
Переходимо до процесу приготування салату «Черкаси»
Для початку замочуємо квасолю, бажано довше, а після варимо до готового стану.
Перці і баклажани ріжемо у вигляді кубиків невеликого розміру, а цибулю — півкільцями.
Морквину тремо за допомогою терки з отворами середньої величини. Петрушку і часник дрібно січемо.
Помідори перекручуємо за допомогою м’ясорубки.
Тепер в сковорідку наливаємо соняшникову олію, нагріваємо і першою обсмажуємо цибулю до прозорого стану.
Потім додаємо до неї морквину і тушкуємо.
Вливаємо томатну пасту і продовжуємо тушкувати ще кілька хвилин.
Перець і баклажани складаємо в каструлю і заливаємо томатною засмажкою.
Розміщуємо на вогонь і тушкуємо трохи більше 30 хвилин. Баклажани мають бути готовими.
Далі додаємо відварену квасолю, всипаємо зелень, коріандр і солимо. Також всипаємо трохи цукру. Варимо салат ще 5-7 хвилин, щоб квасоля просочилася усіма смаками.
Вливаємо оцет порціями, приблизно по одній ст. л. і кожен раз пробуємо, щоб вийшов той смак, який вам подобається.
Закатувати салат необхідно в стерилізовані банки, відразу ж після того, як ви зняли його з плити. Закатуємо ємності, перевертаємо і обертаємо чимось теплим.
Відкривати можна через кілька днів і насолоджуватися смачним салатом!