Перед закінченням сезону обов’язково приготуйте салат з огірків на зиму, який сподобається всім вдома.
Салат з огірків на зиму можна приготувати в будь-якій інтерпретації. Хтось любить гостре, з часником або спеціями, хтось з помідорами, а хтось шукає простий рецепт, щоб не витрачати багато часу на кухні. Це саме той рецепт, з яким впораються навіть новачки в кулінарії!
Такий салат з огірків на зиму виходить дуже свіжим, а готується дуже просто і з’їдається «на ходу».
Покроковий рецепт приготування страви:
Огірки ріжуть кільцями, цибулю чверть кільцями. Морква треться на середній тертці. Додайте дрібно нарізані часник і кріп, сіль, цукор, оцет і все перемішайте. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на 12 годин – за цей час огірки пустять сік.
Через зазначений час дістаньте огірки з холодильника, ще раз перемішайте і розкладіть по стерилізованим банкам. Їх щільно утрамбовують, зверху виливають попередньо злитий з огірків сік. Закрити стерилізованими кришками.
Зберігають таку консервацію в холодильнику або в погребі, або на балконі в прохолодну погоду.
Вони першими зникнуть з будь-якого столу, і всі гості, які їх спробують, обов’язково запитають рецепт!
Ось що нам знадобиться:
З цієї кількості виходить 3 банки об’ємом по 700 г.
2 кг огірків
2 морквини
3 цибулини
Пучок кропу (середнього розміру)
130 г (3 головки) часнику
125 г (5 столових ложок з гіркою) цукру
50 г (2 столові ложки) солі
70 мл оцту (9%)