Рекомендації ще один чудовий зимовий салат. Це салат із баклажанів. Якщо ви любите цей овоч, то потрібно обов’язково його приготувати. Він дуже смачний!
Покроковий рецепт приготування страви:
Для приготування салату візьміть баклажани, поріжте кружечками, посоліть, дайте постояти 20 хвилин, потім промийте. Сіль беремо не із загального обсягу. В даному випадку вона потрібна лише для того, щоб із баклажанів вийшла гіркота.
Перець помийте, очистіть від плодоніжки з насінням, поріжте брусочками. Моркву натріть на великій тертці.
Помідори грубо поріжте. У баклажанів і помідорів за бажанням можна зняти шкірку, якщо ви не любите її в зимових салатах.
На дно каструлі влийте потрібну кількість олії, додайте помідори і трохи посоліть (зараз додаємо сіль із загального обсягу). Це потрібно, щоб помідори швидше дали сік. Потім покладіть інші овочі. Поки не мішаємо, чекаємо, коли помідори дадуть сік. Вогонь не сильний. Потрібно, щоб помідори дали сік, але не пригоріли.
Коли з’явиться сік додайте цукор, частину солі, що залишилася, перемішайте. Дайте масі закипіти і варіть 40 хвилин. Овочі під час варіння намагайтеся періодично помішувати, щоб вони не пригорали.
За 5 хвилин до закінчення варіння влийте оцет, розкладіть салат по стерилізованим банкам і закатайте кришками. Все! Смачний зимовий салат із баклажан готовий.
Ось що нам знадобиться:
1,5 кілограма баклажанів;
1,2 кілограма помідорів;
1 кілограм перцю;
800 грам моркви;
1 ст.л із гіркою солі;
3 ст.л цукру;
50 мл 9% оцту;
100 мл соняшникової олії