7 Серпня, 2025
Салат з буряка на зиму: смачний, в рецепті лише буряк і цибуля, універсальна заготовка, можна як заправку до борщу або до салатів

Салат з буряка на зиму: смачний, в рецепті лише буряк і цибуля, універсальна заготовка, можна як заправку до борщу або до салатів

Інгредієнти:
На 8 банок по 0,5 літри

Буряк 2 кг 400 грам чиста вага
Цибуля 2 кг 100 грам чиста вага
Олія 300 мл
Цукор 300 грам
Оцет 9% 200 мл
Сіль 2 ст. л. або до смаку
Приготування:
Банки я заздалегідь мию та стерилізую, зручним для мене способом.

Буряк і цибулю очистила,

цибулю нарізаю тонкими півкільцями, буряк потрібно натерти на тертці для корейської моркви.

Все готово приступаємо. У велику каструлю вливаємо олію, трохи її розігріємо.

і додаємо цибулю і відразу буряк, сіль та цукор

все перемішуємо

даємо закипіти, як тільки закипить під відкритою кришкою періодично помішуючи даємо покипіти 15 хвилин.

Через 15 хвилин виливаємо оцет і помішуємо даємо покипіти ще 6-7 хвилин, а потім беремо наші баночки і накладаємо буряки, можна трохи з рідиною

і закручуємо стерилізованими кришками.

Салат з буряка на зиму

Даємо охолонути до кімнатної температури їсти можна вже на наступний день можна зберігати на кухні.

Можна їсти так просто дуже смачно, і як відмінна універсальна заправка для борщу чи салатів на зиму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *