Взимку не помічаю як з’їдаємо відкриту баночку такого салату: улюблена заготівля з капусти. Простіше простого, зате дуже смачно! Відкриваєш баночку і не помічаєш, як з’їдаєш!
Інгредієнти:
На 2 літри
Капуста – 500 гр.
Огірки – 500 гр.
Морква – 150 гр.
Цибуля – 150 гр.
Цукор – 1,5 ст. ложки
Сіль – 1 ст. ложка
Олія – 50 мл.
Оцет 9% – 50 мл.
Чорний перець горошком
Приготування:
Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом.
Моркву натираємо на дрібній тертці та відправляємо до капусти.
Огірки нарізаємо кружальцями і додаємо до решти овочів.
Цибулю нарізаємо кубиком і відправляємо в чашу з овочами. Додаємо сіль, цукор і ретельно перемішуємо.
Хороший пучок кропу подрібнюємо та додаємо до інших інгредієнтів. Перемішуємо і залишаємо на 1,5-2 години, щоб овочі добре пустили сік.
Через 2 години ще раз ретельно перемішуємо. Додаємо олію, оцет і чорний перець горошком. Перемішуємо і можна розкладати по банках.
Вкладаємо щільно! Сік, що виділився, розподіляємо по всіх баночках.
Дно каструлі вистилаємо рушником, ставимо баночки, заливаємо водою практично вщент і стерилізуємо на повільному вогні 15 хвилин з моменту закипання.
Після цього знімаємо з вогню і щільно закручуємо кришками.
Простий у приготуванні і по інгредієнтах, зате який смачний салатик виходить! Взимку відкрити баночку та з’їсти з гарячим, або просто як салат – дуже смачна справа