Салат З КОПЧЕНОЮ КУРКОЮ – дуже смачний із простих інгредієнтів! Підійде як для святкового столу, так і смакує за обідом або вечерею!
Салат з копченою куркою
Курку раджу брати саме копчену, не відварену, вона соковитіша відвареної, дуже добре поєднується з відвареними овочами і свіжим огірком, хоча свіжий огірок можна замінити на солоний.
⠀
Зелень в прошарок за бажанням, якщо любите, в один із шарів можна додати дрібно нарізану зелену цибульку!
Порада – при збиранні салату не утрамбовувати сильно шари ложкою, залиште їх трохи повітряними!
Рецепт (у мене форма діаметром 18 см, увійшли усі продукти)
СПИСОК ПОТРІБНИХ ІНГРЕДІЄНТІВ:
Інгредієнти для салату з копченою куркою
200 грам твердого сиру (можна будь-який твердий)
3 шт вареної моркви
3 шт варених яйця (у мене 6 дрібних домашніх)
Майонез
3 шт вареної картоплі
400 грам (це 1,5 шт) копченої курячої грудки або стегенця
2 шт свіжих огірків
трохи кропу
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:
Яйця зварити у круту. Моркву та картоплю зварити в мундирі, охолодити.
Почистити яйця та зняти шкірку з овочів.
На великій тертці натерти яйця, морква, картопля. Огірки та курячу грудку нарізати тонкою невеликою соломкою. Сир натерти на середній чи дрібній терці, зелень дрібно нарізати.
Можна збирати у будь-якій формі. Я збирала в розсувному кільці для збирання тортів, виставила діаметр 18 см, боки кільця простелила харчовою плівкою.
Складання салату:
картопля
майонез
курка
огірки
морква
майонез
яйця
майонез
кріп (за бажанням)
сир
Під час складання за бажанням можна підсолити та поперчити шари. Після збирання прибрати салат у холодильник для просочення на 2 години.