14 Листопада, 2024
Салат з куркою і грибами «Соняшник»

Салат з куркою і грибами «Соняшник»

Курячі салати дуже популярні. Їх люблять за простоту в приготуванні, різноманіття варіантів і смакові якості. Салати готують з вареними або свіжими овочами, консервованими бобами, крупами, грибами, курячими яйцями, яблуками, грушами і ананасами. Курка відмінно поєднується з багатьма продуктами, тому і існує велика кількість різноманітних рецептів курячих салатів. Не тільки смачним, але і приголомшливо красивим, яскравим виходить салатик з куркою і грибами «Соняшник». Такий оригінальний салат здивує багатьох гостей.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Складові

  • Курячі стегна (великі) — 2 шт.
  • Курячі яйця — 3 шт.
  • Твердий сир (Російський) — 200 грам
  • Свіжі печериці — 200 грам
  • Маслини (без кісточки) — 1 банка
  • Чіпси (великі) — 13 — 14 штук
  • Майонез — 150 — 170 грам
  • Соняшникова олія — 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт

  1. Для приготування салату використовуємо курячі стегна або ніжки. Салат з такими вареними частинами завжди вийде соковитим. Якщо використовуємо курячу грудку, то його не відварюємо, а швидко обсмажуємо в маслі. Стегна варимо 25-30 хвилин після закипання в підсоленій воді і охолоджуємо. Паралельно відварюємо яйця.
  2. З підготовлених стегон видаляємо шкіру, знімаємо філе з кісток і нарізаємо на середні шматочки.
  3. Нарізаємо підготовлені грибочки на невеликі скибочки, відправляємо в масло, солимо і не накриваючи, смажимо на високій температурі, помішуючи. Гриби зарум’янитися і зменшаться в обсязі.
  4. Курячі підготовлені яйця ділимо на жовтки, білки і натираємо грубо в різні миски.
  5. На середину тарілки (діаметр 24 см) розміщуємо підготовлене філе стегон, збираємо шматочки близько один до одного, формуючи коло. Шари поступово будуть заповнювати тарілку і останній шар вийде у бортиків тарілки. Рясно змащуємо майонезом.
  6. Ароматні смажені скибочки печериць викладаємо на курку, закриваючи її, рівним шаром і знову наносимо майонез.
  7. Додаємо на грибочки підготовлені білки, солимо і акуратно розподіляємо майонез.
  8. Грубо натертий сир (можна брати будь-який сорт твердого сиру) додаємо рівним шаром на білки з майонезом. Щоб зручніше було наносити майонез на сир і не розподіляти його ложкою, робимо сітку. Відрізаємо край у пачки соусу і легко видавлюємо на сир.
  9. Підготовленими жовтками посипаємо шар з подрібненого сиру, накриваємо великий кришкою від каструлі, щоб вона не стикалася з жовтками і відправляємо в холодильник на 1 годину. Шари за цей час просочаться і салатик стане соковитим. Потім наносимо на жовтки рівну акуратну сітку з майонезу.
  10. Для оздоблення банку з маслинами відкриваємо, зливаємо рідину і розрізаємо плоди без кісточок на 2 половинки. Розрізаною стороною вниз красиво розміщуємо половинки маслин в підготовленої сітці.
  11. Для імітації пелюсток соняшнику використовуємо рівні великі чіпси в тубі. Акуратно вставляємо чіпси по краях салату по колу і смачний салат готовий. Яскравий і красивий салатик відразу ставимо на святковий стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *