У цьому салаті ідеально поєднуються найпростіші продукти. При всій простоті – це відмінна страва не просто перекусити, а й подати для закуски на святковий стіл.
Для нього не треба нічого відварювати і стояти біля гарячої плити. Є різні варіанти приготування білоруського салату, розглянемо два найбільш популярних.
Кількість продуктів:
1 середня морквина;
130-150 гр. ковбаси;
130-150 гр. сиру твердих сортів;
5 ст. л. горошку або кукурудзи;
Сіль і перець за смаком;
Заправляється салат майонезом.
Як робити білоруський салат з ковбасою
Морквину сиру помити, почистити і натерти на великій, а краще середній тертці.
Точно також натерти шматочок твердого сиру.
Копчену ковбасу нарізати тонкою соломкою.
Відкрити горошок, злити рідину. Можна використовувати і кукурудзу.
У посуд для салату засипати всі інгредієнти, посолити, за смаком можна трохи поперчити і заправити майонезом. Перемішати і можна не чекати, а відразу подавати на стіл.
Салат з квасолею
Салат з квасолею
Цей рецепт готувати ще швидше. Тільки квасолю треба брати не будь-яку, а саме червону. Звичайна консервована в своєму соку, в томаті не підійде.
Кількість інгредієнтів:
1 банка консервованої червоної квасолі;
1 банка кукурудзи;
1 цибулина, трохи більше середньої;
Пачка житніх сухариків;
Сіль, перець за смаком;
Майонез на заправку.
Відкрити квасолю, добре злити рідину.
Теж саме зробити з кукурудзою.
Почистити і нарізати дрібними кубиками одну цибулину.
Відкрити пачку житніх сухариків.
Засипати все в глибоку тарілку, посолити, заправити майонезом і перемішати.
Салат смачний, як свіжоприготований, так і коли постоїть.
Джерело