Нескладний рецепт, виручить якщо треба пригостити гостей та приготувати просто для себе. На відміну від французького салату з морквою, в цьому випадку додані пару інгредієнтів і, без сумніву, виходить смачніше. При цьому він залишається таким же ніжним та легким. Хоча останнє визначення у випадку із салатами досить відносне.
Інгредієнти:
400 грам курячого філе – це 2 невеликі грудки;
2 невеликі морквини;
2-3 невеликі свіжі огірки;
3 яйця;
3-4 ст. л. консервованої кукурудзи;
Шматочок сиру;
Салатний майонез.
Ділюся рецептом приготування:
Відварюємо яйця, філе. Морквину варимо хвилин 10 не більше, щоб вона зварилася, але не була надто м’якою.
Нарізаємо дрібними шматочками філе, можна також розібрати м’ясо на волокна. Очищені яйця також дрібно ріжемо, а моркву натираємо на великій тертці.
Зі свіжих огірків зрізаємо зелену шкірку і нарізаємо тонкими пластинками. Сир, як завжди, натирається на тертці.
Використовуємо кільце, хоча салат легко збирається без нього. Загалом на широку тарілку викладаємо шар м’яса і добре покриваємо майонезом, щоб він просочив суху курячу грудку.
Посипаємо кукурудзою, розподіливши її тонким шаром, наносимо сіточку майонезу. Потім йдуть свіжі огірки, морквина, яйця, на кожен шар наноситься майонез тонким шаром.
Посипається салат сиром. Солити і перчити за смаком.
Дати просочитися, прибравши в холодильник на кілька годин і можна пригощатися.
Всім читачам бажаю приємного апетиту!
Джерело