Салат цей завжди стає окрасою мого святкового столу. Готую його залюбки аж дві порції, адже він подобається усім, його швидко з’їдають.
за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 400 грам – куряче філе;
- 100 грам – мариновані гриби без оцту;
- 3 штуки картоплини;
- 4 штуки яйця;
- 1 середня цибулина, можна червона, якщо маєте;
- невеликий пучок зелені;
- 30 грам оцту;
- 5 грам цукру;
- 30 мл води;
- сіль, перець – за смаком;
- майонез – краще домашнього приготування.
Приготування:
Спочатку потрібно зварити м’ясо та яйця. Яйцям дайте покипіти 15 хвилин.
Потім нам потрібно замаринувати цибулю. Змішуємо оцет, цукор і воду. Цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо готовим маринадом. По закінченню 20 хвилин дістаємо і добре віджимаємо, щоб стекла вся зайва рідина.
Потім беремо велику і неглибоку тарілку для салату. У неї, шарами, будемо викладати наш салат. Дно потрібно змастити невеликою кількістю майонезу.
Спочатку першим шаром викладаємо порізане невеликими шматочками філе і робимо сіточку з майонезу.
Посипаємо маринованою цибулею. Далі, відразу ж наступним шаром, натираємо на крупній тертці картоплю. Солимо, перчимо і робимо майонезну сітку.
Тепер посипаємо салат дрібно нашаткованою зеленню. Наступний шар – грибний. їх ми нарізаємо тоненькими пластинками.
Потім подрібнюємо, окремо, жовтки і білки. Жовтки викладаємо зверху грибів. Робимо майонезну сітку. Тепер білки. Акуратно трамбуємо його ложкою.
Відправляємо салат в холодильник на 4 години. Перед подачею прикрашаємо салат тоненькою сіточкою з майонезу, зеленню і грибочками, які залишилися.
Смачного!