Багато смачних рецептів консервації з баклажанів я перепробувала. Рецептів маса, але залишаються у кулінарній книзі лише ті, які схвалили члени нашої родини. Одним з таких улюблених рецептів і став рецепт баклажанів з морквою, цибулею та часником. Вони в міру гострі (регулювати гостроту можете самій), а часник надає їм ще й пікантний смак.
Баклажанів цього року вродило на грядці багато, слава Богу, та й на ринку ціна не кусається. Пропоную вам зробити мій рецепт, якщо його ще немає у вашій кулінарній книзі зимової консервації. Часу витратите небагато, а взимку згадуватимете добрим словом. Інформує Майстерня ідей.
Як я готую салат з баклажанів, моркви та часнику
Бажано вибрати сині з м’якою шкіркою. Їх слід промити, просушити та нарізати кубиками. Трохи підсолити, щоби пішла зайва гіркота.
Далі трохи віджаті баклажани викладаємо на деко, змащене олією, і відправляємо запікатися на 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Очищену та помиту цибулю нарізаємо півкільцями. Часник та моркву натираємо на дрібній тертці. Трохи гострого перцю (за бажанням) нарізаємо дрібною соломкою.
Всі овочі по черзі викладаємо у простерилізовані банки, шарами. Спочатку запечені баклажани далі гострий перчик, цибуля, морква та часник. Повторювати шари стільки разів, скільки поміститься в банку, закінчуючи баклажанами.
Для приготування маринаду в каструлі з’єднуємо: воду, сіль, цукор, олію та оцет. Доводимо маринад до кипіння.
На дно каструлі укладаємо рушник і ставимо до неї баночки з баклажанами. Заливаємо в каструлю гарячу воду по «плічки баночок» і ставимо на вогонь. Далі заливаємо закипілим маринадом вміст банок з баклажанами.
Стерилізуємо салат 15-17 хвилин та закриваємо підготовленими кришками. Ставимо баночки догори дригом і вкриваємо теплим чимось до остигання.
Які продукти знадобляться для приготування 3-х банок по 0,5 літра:
Баклажани – 1 кг;
Морква 2 штуки;
Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
Часник – 1 головка;
Перець гіркий – за смаком;
Вода – 200 мл;
Оцет 9% – 100 міліграм;
Цукор – 2 толові ложки;
Сіль – 1 столова ложка;
Соняшникова олія – 30 міліграм