Підходять всі і зелені і бурі помідори!⠀
Інгредієнти:
4 кг помідорів;
12 шт перців солодких;
6 шт гострих перців;
5 (великих) головок часнику;
200 грам цукру;
200 грам оцту;
200 грам олії;
4 ст. л. солі;
6 шт. таблеток аспірину;
1 пучок петрушки;
1 пучок базиліка.
Приготування:
Помідори нарізати шматочками.
Перці з часником подрібнити блендером або пропустити через м’ясорубку і додати до помідорів.
Петрушку та базилік порізати і теж відправити до помідорів.
Засипати сіллю, цукром, подрібненим аспірином і залити всю цю масу олією і оцтом.
Дати постояти годину, перемішати і залишити ще на три-чотири години. Періодично треба помішувати.
Далі, потрібно простерилізувати банки та розкласти в них мариновані помідори. Закатати та прибрати в холодильник на зберігання.
Такі помідори в холодильнику зберігаються рік і довше, у нас, так довго не простояли з’їли ще до Нового року, в цьому році закрию більше