Сьогодні я пропоную вам приготувати святковий салат “Ріо”. Цей салат з категорії: просто, швидко та дуже смачно. Салат “Ріо” дуже ситний і його не соромно подати на святковий стіл, до того ж він дуже простий у приготуванні. Робиться салат із цілком доступних продуктів. Не відкладатимемо приготування і приступимо.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 250 г;
- Картопляні чіпси соломка – 100 г;
- Сир напівтвердий – 100 г;
- Яйця – 5 штук;
- Горошок зелений консервований – 1 банку;
- Майонез – до смаку;
- Чорний мелений перець – до смаку;
- Сіль за смаком;
- Кетчуп – за смаком.
Ділюся рецептом приготування:
Куряче філе наріжте невеликими шматочками. Перекладіть шматочки на дно салатника і додайте сіль та перець за смаком.
ВАЖЛИВО! Для цього салату можна використовувати відварене або запечене куряче м’ясо. Я попередньо запікаю курку на солі та використовую для салату грудку.
Зробіть сіточку з майонезу, а потім сіточку з кетчупу. Для цього майонез і кетчуп перекладіть в одноразові кондитерські мішки або нові поліетиленові пакети і зробіть невеликі отвори за допомогою ножиць.
З зеленого консервованого горошку злийте рідину та викладіть наступним шаром. Зробіть сіточку з майонезу та сіточку з кетчупу.
Яйця розділіть на білок та жовток. Для наступного шару салату натріть жовток на дрібній тертці. Зробіть сіточку з майонезу та сіточку з кетчупу
Сир натріть на тертці з дрібною гранню та викладіть на жовтки. Зробіть сіточку з майонезу та сіточку з кетчупу.
Наступним шаром салату покладіть картопляні чіпси у вигляді соломки. Зробіть сіточку із кетчупу.
ВАЖЛИВО! Сіточку з майонезу робити не треба. Якщо у вас немає картопляних чіпсів у вигляді соломки, то ви можете використати картоплю фрі.
Заключним шаром салату будуть натерті на тертці з дрібною гранню білки. Забираємо наш салат на 30 хвилин у холодильник, щоб він настоявся.
Наш салат «Ріо» готовий. Сервіруємо наш салат “на” святковий “стіл”. Приємного вам апетиту!