Догляд за перцем на раз-два-три
Перець солодкий і гострий напевно одні з найулюбленіших моїх культур. Догляд за ними не складний:
Зміст
1) Формування.
Високорослі, спідньоплідні та великоплідні перці формуємо завжди. Забираємо всі пасинки до першого роздоріжжя, а після появи перших зав’язей – і листя. Дрібноплідні не формую.
2) Обов’язково мульчую
Перець як і баклажани не любить перепаду температур, мульча допомагає зберігати баланс. До речі, весь бур’ян укладаю також на грядку – перепріваючи він дає додаткове тепло коріння.
Полив – залежно від ґрунту, 1-2 рази на тиждень.
3) Підживлення
На цьому етапі (під час масового цвітіння та наливу плодів) – даємо комплексне добриво.
Добриво на основі низинного торфу, до складу якого входять фульвові та гумінові кислоти.
Зараз для кореневого підживлення я використовую “GREEN LIFE” для овочевих культур.
Застосування Green Life забезпечує: підвищення врожайності (до 40%) та якості плодів, стійкість до посухи та заморозків, (до речі-весняні морози ще в розсаді перець переніс чудово), потужну стимуляцію росту та підживлення рослин на всіх стадіях вегетації та сильний антистресовий ефект.
А так само скорочує термін дозрівання плодів (на 10-12 днів) і підвищує опірність хвороб та шкідників. І великий плюс – добриво знижує кислотність ґрунту та пов’язує різні важкі метали.
Вартість дуже адекватна, витрата від 10 мл на 1л (для обробки по листку), для кореневих – 30 мл на 1л.
Я першу зробила кореневу, надалі планую листом ( кожні 7-10 днів)
Однозначно можу сказати – доки я результатами дуже задоволена, подивимося, що буде наприкінці сезону.
Як ваш перець