20 Серпня, 2025
Сезон починається! Яблука з виноградом і м’ятою в цукровому сиропі: простий і смчний рецепт з усіх, які я пробувала.

Сезон починається! Яблука з виноградом і м’ятою в цукровому сиропі: простий і смчний рецепт з усіх, які я пробувала.

Сезон яблучних заготовок в самому розпалі, тому приготуйте маленькі яблучка цілком з виноградом і м’ятою в цукровому сиропі. По суті, це компот, тільки солоденький. Якщо ви віддаєте перевагу саме компоту, цукру і яблук покладіть в два рази менше. Чим довше яблука настоюються, тим смачніше і ароматні вони стають. А сироп з ароматом м’яти можна використовувати для просочення бісквітних коржів для торта, а також для приготування десертів або напоїв.

Інгредієнти:

На на банку об’ємом 1,3 л:

  • яблукаа – 450 г
  • виноград світлий – 150 г
  • цукор – 400 г
  • м’ята – 1 пучок

Приготування:

1. Ягоди винограду відокремите від гілочок і промийте.

2. Банки і кришки ретельно промийте гарячою водою з содою. Спеціально стерилізувати їх не обов’язково.
Яблука промийте, хвостики можете не видаляти, з ними вийде симпатичніше. Заповніть банки вимитими яблуками на 2/3 обсягу.

3. Додайте промитий виноград.

4. Гілочки м’яти або меліси промийте і також покладіть в банки.

5. Залийте киплячою водою банки до самого верху і прикрийте кришечками. Залиште банки для прогріву на 20 хвилин.

6. Через вказаний час злийте воду з банок в каструлю. Каструлю поставте на плиту. Киплячою водою вдруге залийте фрукти в банках і залиште ще на 20 хвилин прогріватися.

7. Всипте цукор в каструлю і злийте воду з банок вдруге.

8. Розмішайте цукор і доведіть сироп до кипіння. Прокип’ятіть сироп 2-3 хвилини.

9. Киплячим сиропом залийте банки до самого верху.

10. Міцно закрутіть банки кришками.

11. Поставте баночки на кришки, при цьому перевірте герметичність закриття банок, і поставте їх під куртку або старий плед на добу для поступового охолодження.

12. Через добу охололі баночки можете прибрати на зберігання в сухе і прохолодне місце. Яблука з виноградом і м’ятою в цукровому сиропі готові. Смачний і ароматний фруктовий десерт буде нагадувати вам холодною зимою про щедру осінь.

Для приготування візьміть маленькі, розміром з волоський горіх, яблучка і світлий виноград. Фрукти повинні бути міцні, цілі, без пошкоджень. Для аромату можете використовувати гілочки м’яти або мелісси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *