Інгредієнти:
яйця курячі – 4 шт.
сметана -100 мл
крупа манна – 1,5 ст.
ложки сир твердий
150 г фарш
– 450-500 г цибуля ріпчаста –
1 шт. сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
Для приготування сирного омлету: до злегка збитих яєць додати манну крупу, тертий на дрібній тертці твердий сир, сметану, добре перемішати (можна додати нарізану зелень), і залишити на хвилин 20-30, для набухання манки. Для начинки: м’ясо пропустити через м’ясорубку, цибулю притушити до золотистого кольору.
Все перемішати, приправити за смаком сіллю і перцем. Деко застелити папером для випічки і змастити олією. Викласти яєчно-сирну масу на деко, розрівняти і випікати в розігрітій духовці при 180 градусах до готовності (трохи золотистого кольору) 10 хв.
На стіл постелити пергамент, готовий сирний омлет акуратно перевернути на нього і зняти папір. Розподілити фарш по всій поверхні готового омлету. Згорнути рулетом.
Загорнути рулет в папір, по краях звернути так, щоб сік не витікав і знову випікати при температурі 180 градусів до готовності, приблизно 30 хвилин. Не варто відразу виймати рулет з паперу, краще дати постояти ще 10-15 хвилин, щоб він просочився усіма соками, що виділилися. Залишити на годину в холодильнику.