Сирний торт «Наполеон», який ми будемо готувати без духовки, припаде до душі всім любителям ніжною випічки.
Коржі, змащені ароматним заварним кремом — це ідеальне поєднання: справжня гармонія смаку. Спечені на сковороді коржі виходять нітрохи не гірше, ніж випічка з духовки. А готувати набагато швидше: особливо, якщо використовувати відразу дві сковороди. Ніжний, швидкий і легкий тортик — відмінний десерт до чаю або кави.
Склад продуктів
- 270 грам пшеничного борошна;
- 120 грам цукрового піску;
- 250 грам сиру жирністю 9%;
- одне свіже куряче яйце;
- півтори чайних ложки розпушувача.
Для крему
- половина літра теплого молока;
- одне куряче яйце;
- 120 грам цукрового піску;
- один пакетик ванільного цукру;
- 130 грам вершкового масла;
- дві столові ложки (з гіркою) пшеничного борошна.
Для прикрас
- мигдальні пелюстки.
Сирний торт «Наполеон» з заварним кремом: детальний рецепт
Починаємо з приготування коржів. У глибоку миску вбиваємо одне куряче яйце, додаємо цукровий пісок і розтираємо все виделкою до однорідності.
Всипаємо туди ж сир, жирністю не менше 9%: розтираємо далі — виделкою або товкачем для картоплі.
Додаємо просіяне борошно (частину), розпушувач, замішуємо тісто. При необхідності підсипаємо борошно.
Вимішуємо тісто на столі, відразу ділимо на вісім частин, скачуємо колобки.
Кульки тіста розкачуємо в кола, рівні діаметру сковороди: у мене 20 сантиметрів. Чим коржі тонші, тим краще.
Смажимо коржі на невеликому вогні, з двох сторін: на сухій гарячій сковороді.
Порада. Якщо готові коржі не ідеально рівні, їх можна обрізати, використовуючи кришку. Обрізки залишаємо, вони нам знадобляться для прикраси.
Поки коржі остигають, займемося кремом. У каструлю або сотейник вбиваємо куряче яйце, додаємо до нього цукор, ванілін і пшеничне борошно. Ретельно все розмішуємо віночком до однорідності.
Вливаємо туди ж тепле молоко (спочатку частину), перемішуємо. Додаємо молоко, що залишилося.
Ставимо каструлю на вогонь і варимо крем до загустіння, не забуваючи інтенсивно помішувати.
Коли крем трохи охолоне, додаємо м’яке вершкове масло. Ще раз все перемішуємо — і заварний крем готовий.
Збираємо торт на плоскій тарілці, промащуючи кожен корж заварним кремом: приблизно три столові ложки на один кружок.
В кінці змащуємо верх і боки торта: залишилося тільки прикрасити.
Обрізки коржів подрібнюємо (будь-яким зручним методом), з’єднуємо з мигдальними пелюстками (або волоськими горіхами), посипаємо торт з усіх боків. Відправляємо торт в холодильник: в ідеалі, на всю ніч.