29 Травня, 2025
Сирний торт «Наполеон» з заварним кремом: на сковороді

Сирний торт «Наполеон» з заварним кремом: на сковороді

Сирний торт «Наполеон», який ми будемо готувати без духовки, припаде до душі всім любителям ніжною випічки.

Коржі, змащені ароматним заварним кремом — це ідеальне поєднання: справжня гармонія смаку. Спечені на сковороді коржі виходять нітрохи не гірше, ніж випічка з духовки. А готувати набагато швидше: особливо, якщо використовувати відразу дві сковороди. Ніжний, швидкий і легкий тортик — відмінний десерт до чаю або кави.

Склад продуктів

  • 270 грам пшеничного борошна;
  • 120 грам цукрового піску;
  • 250 грам сиру жирністю 9%;
  • одне свіже куряче яйце;
  • півтори чайних ложки розпушувача.

Для крему

  • половина літра теплого молока;
  • одне куряче яйце;
  • 120 грам цукрового піску;
  • один пакетик ванільного цукру;
  • 130 грам вершкового масла;
  • дві столові ложки (з гіркою) пшеничного борошна.

Для прикрас

  • мигдальні пелюстки.

Сирний торт «Наполеон» з заварним кремом: детальний рецепт

Починаємо з приготування коржів. У глибоку миску вбиваємо одне куряче яйце, додаємо цукровий пісок і розтираємо все виделкою до однорідності.

Всипаємо туди ж сир, жирністю не менше 9%: розтираємо далі — виделкою або товкачем для картоплі.

Додаємо просіяне борошно (частину), розпушувач, замішуємо тісто. При необхідності підсипаємо борошно.

Вимішуємо тісто на столі, відразу ділимо на вісім частин, скачуємо колобки.

Кульки тіста розкачуємо в кола, рівні діаметру сковороди: у мене 20 сантиметрів. Чим коржі тонші, тим краще.

Смажимо коржі на невеликому вогні, з двох сторін: на сухій гарячій сковороді.

Порада. Якщо готові коржі не ідеально рівні, їх можна обрізати, використовуючи кришку. Обрізки залишаємо, вони нам знадобляться для прикраси.

Поки коржі остигають, займемося кремом. У каструлю або сотейник вбиваємо куряче яйце, додаємо до нього цукор, ванілін і пшеничне борошно. Ретельно все розмішуємо віночком до однорідності.

Вливаємо туди ж тепле молоко (спочатку частину), перемішуємо. Додаємо молоко, що залишилося.

Ставимо каструлю на вогонь і варимо крем до загустіння, не забуваючи інтенсивно помішувати.

Коли крем трохи охолоне, додаємо м’яке вершкове масло. Ще раз все перемішуємо — і заварний крем готовий.

Збираємо торт на плоскій тарілці, промащуючи кожен корж заварним кремом: приблизно три столові ложки на один кружок.

В кінці змащуємо верх і боки торта: залишилося тільки прикрасити.

Обрізки коржів подрібнюємо (будь-яким зручним методом), з’єднуємо з мигдальними пелюстками (або волоськими горіхами), посипаємо торт з усіх боків. Відправляємо торт в холодильник: в ідеалі, на всю ніч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *