Пропоную рецепт домашнього сиру. Рецепт дуже простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. В результаті виходить дуже смачний сир з ніжною консистенцією і маслянистою текстурою. Такий сир відмінно підійде до сніданку з чашкою чаю або кави, або у Великодній кошик!
Зміст
Інгредієнти:
яйця 3 шт.
сметана 20% 200 мл.
сіль 2 ч. л. або за смаком
молоко 3,2% 1 л.
цибуля пір’яна 30 г
кмин 1 ч. л.
Приготування:
У мисці збиваю яйця з сіллю та сметаною, все перемішую.
Каструльку з молоком ставлю на вогонь і доводжу до кипіння.
Сметанно-яєчну суміш вкладаю в молоко, що закипає, і, помішуючи, проварюю 5-7 хв. Як тільки молоко почне згортатися й утворяться великі пластівці, вогонь вимикаю.
Дрібно нарізаю цибулю. Додаю кмин і цибулю, все перемішую і даю масі трохи охолонути.
Друшляк встановлюю на глибоку миску або каструлю і вистеляю марлею в 3-4 шари, переливаю сирну масу і даю стекти сироватці, сироватку зливаю і знову встановлюю друшляк для подальшого стікання сироватки, при цьому підвертаю краї марлі та встановлюю зверху невеликий вантаж, відправляю сир у холод на 6-7 годин.
Готовий сир дістаю з марлі, нарізаю і можна класти у Великодній кошик!
Джерело