Якщо приготувати “шубу”, використовуючи замість оселедця копчену скумбрію, то звичний салат заграє новими смаковими нотками.
Такий салат виходить у рази смачнішим, а готувати його навіть простіше. Більше того, салат Скумбрія у шубі виглядає настільки яскраво та апетитно, що його сміливо можна ставити і до центру святкового столу.
Інгредієнти:
Копчена скумбрія (філе) – від двох риб;
Буряк відварений (або запечений) – 500 грам;
Яйця, зварені круто – 5 штук;
Цибуля (салатні сорти переважно) – 1 головка;
Картопля варена – 400 грам;
Морква варена – 1 штука;
Майонез – для заправки (приблизно 150 грам).
Ділюся рецептом приготування:
Всі овочі мають бути вже варені чи запечені.
Їх потрібно дрібно нарізати або натерти на великій тертці.
Отже, приступаємо до збирання салату.
Картоплю змішати з невеликою кількістю майонезу та викласти в салатник першим шаром.
Філе від однієї скумбрії потрібно нарізати дрібними кубиками та викласти шаром на картоплю.
Наступний шар – дрібно нарізана цибуля. На шар цибулі нанести сіточку з майонезу.
Наступний шар – це морквина, яку теж потрібно змастити майонезом.
На моркву потрібно викласти буряки + майонез.
І вже на буряки потрібно викласти шар яєць.
Друге філе скумбрії потрібно нарізати довільними акуратними шматочками та прикрасити зверху салат.
Прикрасити свіжою зеленню за бажанням.
Салат Скумбрія в шубі виходить смачніше, ніж з оселедця.
Це легко пояснити, тому що скумбрія набагато жирніша, ніж просто оселедець.
Джерело