6 Січня, 2025
Скумбрія у шубі. Новий погляд на звичайний салат.

Скумбрія у шубі. Новий погляд на звичайний салат.

Якщо приготувати “шубу”, використовуючи замість оселедця копчену скумбрію, то звичний  салат заграє новими смаковими нотками.

Такий салат виходить у рази смачнішим, а готувати його навіть простіше. Більше того, салат Скумбрія у  шубі виглядає настільки яскраво та апетитно, що його сміливо можна ставити і до центру святкового столу.

Інгредієнти:
Копчена скумбрія (філе) – від двох риб;
Буряк відварений (або запечений) – 500 грам;
Яйця, зварені круто – 5 штук;
Цибуля (салатні сорти переважно) – 1 головка;
Картопля варена – 400 грам;
Морква варена – 1 штука;
Майонез – для заправки (приблизно 150 грам).
Ділюся рецептом приготування:
Всі овочі мають бути вже варені чи запечені.

Їх потрібно дрібно нарізати або натерти на великій тертці.

Отже, приступаємо до збирання салату.

Картоплю змішати з невеликою кількістю майонезу та викласти в салатник першим шаром.

Філе від однієї скумбрії потрібно нарізати дрібними кубиками та викласти шаром на картоплю.

Наступний шар – дрібно нарізана цибуля. На шар цибулі нанести сіточку з майонезу.

Наступний шар – це морквина, яку теж потрібно змастити майонезом.

На моркву потрібно викласти буряки + майонез.

І вже на буряки потрібно викласти шар яєць.

Друге філе скумбрії потрібно нарізати довільними акуратними шматочками та прикрасити зверху салат.

Прикрасити свіжою зеленню за бажанням.

Салат Скумбрія в шубі виходить смачніше, ніж з оселедця.

Це легко пояснити, тому що скумбрія набагато жирніша, ніж просто оселедець.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *