Щоб запастися квашеною капустою, не потрібно мати особливі вміння і навички в кулінарії. Достатньо запастися необхідними інгредієнтами – капустою, морквою та сіллю та можна приступати до приготування заготовки.
Для початку варто нашаткувати капусту якомога тонше і перекласти її у відповідну ємність.
Сюди варто відправити натерту на великій тертці моркву – в обсягах інгредієнта варто орієнтуватися на власний смак.
Наступний крок – додавання солі.
А ось у цьому питанні помилятися не можна, як і покладатися на власні смакові уподобання, адже найменша похибка може призвести до того, що страва буде безнадійно зіпсована.
Запам’ятайте: на кожний кілограм капусти необхідно додати 25 г солі.
Після цього покладіть капусту в тару, де вона має закваситися, і утрамбуйте дерев’яним товкачем до появи соку. Наступний крок – положити нагору дерев’яного кружка (можна замінити звичайною тарілкою) та вантажу (підійде 3-літрова банка, наповнена водою).
Нехай капуста простоїть на кухні до бродіння. Не забувайте через дві доби кожен наступний день знімати вантаж і протикати вміст тари довгою дерев’яною шпажкою, щоб випускати гази (щоб капуста не гірчила)