6 Вересня, 2025
Скільки потрібно солі на 1 кг капусти для квашення.

Скільки потрібно солі на 1 кг капусти для квашення.

Щоб запастися квашеною капустою, не потрібно мати особливі вміння і навички в кулінарії. Достатньо запастися необхідними інгредієнтами – капустою, морквою та сіллю та можна приступати до приготування заготовки.

Для початку варто нашаткувати капусту якомога тонше і перекласти її у відповідну ємність.

Сюди варто відправити натерту на великій тертці моркву – в обсягах інгредієнта варто орієнтуватися на власний смак.

Наступний крок – додавання солі.

А ось у цьому питанні помилятися не можна, як і покладатися на власні смакові уподобання, адже найменша похибка може призвести до того, що страва буде безнадійно зіпсована.

Запам’ятайте: на кожний кілограм капусти необхідно додати 25 г солі.

Після цього покладіть капусту в тару, де вона має закваситися, і утрамбуйте дерев’яним товкачем до появи соку. Наступний крок – положити нагору дерев’яного кружка (можна замінити звичайною тарілкою) та вантажу (підійде 3-літрова банка, наповнена водою).

Нехай капуста простоїть на кухні до бродіння. Не забувайте через дві доби кожен наступний день знімати вантаж і протикати вміст тари довгою дерев’яною шпажкою, щоб випускати гази (щоб капуста не гірчила)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *