19 Листопада, 2024
Слойки на кефірі! Так смачно слойки мало хто готує, а даремно!

Слойки на кефірі! Так смачно слойки мало хто готує, а даремно!

Чудовий рецепт слойок на кефірі, від яких складно відірватися! Слойки готуються з масла і без начинки. В якості прошарку я використовую цукор і масло, після чого випікаю і виходить смачні слойки з цукровою начинкою. Така домашня, швидка випічка порадує ваших близьких.

3а матеріалами Школа Життя

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло 125 г
  • кефір 125 мл
  • борошно 240 г
  • розпушувач 5

Для крихти:

  • борошно 100 г
  • цукор 120 г
  • вершкове масло 90 г

Для посипання:

  • цукрова пудра

У миску всипаємо 240 г борошна і 5 г розпушувача, перемішуємо і додаємо 125 г вершкового масла, розтираємо руками в дрібну крихту. У суху суміш вливаємо 125 мл кефіру і замішуємо еластичне тісто. Отримане тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на одну годину

В окрему миску всипаємо 120 г цукру, 100 г борошна і добре перемішуємо. У суху суміш викладаємо 90 г вершкового масла і розтираємо в дрібну крихту. Отриману начинку накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Слойки на кефірі! Так смачно слойки мало хто готує, а даремно!

Стіл присипаємо борошном і викладаємо тісто. Ділимо тісто на 6 рівних частин і кожну частину розкачуємо в тонкий пласт. На один розкатаний шматочок тіста викладаємо трохи цукрової олійно начинки і зверху накриваємо наступний пласт. Так проробляємо поки не закінчиться тісто і начинка.

Слойки на кефірі! Так смачно слойки мало хто готує, а даремно!

Отриману слойку зверху трохи розкачати качалкою і розрізати на 16 рівних трикутників. Отримані трикутники викладаємо на деко застелений пергаментним папером і відправляємо в розігріту духовку на 210 градусів і випікаємо 15-18 хвилин, до готовності.

Слойки на кефірі! Так смачно слойки мало хто готує, а даремно!

Готові слойки за бажанням можна посипати цукровою пудрою і сміливо подаємо до чаю. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *