25 Липня, 2025
Смакота на хліб і до гарніру! Ніхто не вгадав, що в банці, але всі просили добавки і рецепт.

Смакота на хліб і до гарніру! Ніхто не вгадав, що в банці, але всі просили добавки і рецепт.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Цибуля – 1 кг.
  • Олія – 300 мл.
  • Томатна паста – 300 г
  • Сардина в олії – 2 банки (по 240 г)
  • Цукор – 180 г
  • Сіль – 3 ст. л. (60 г)
  • Оцет 9 % – 100 мл.

Приготування:

Я добре мию і чищу моркву, цибулю, кабачки. Далі нарізаю овочі. Моркву натираю на великій тертці — вона дає солодкість і ніжну текстуру. Цибулю ріжу дрібними кубиками, щоб вона швидко обсмажилась і розійшлась у загальній масі. Кабачки також нарізаю кубиками — не дуже дрібно, щоб у готовій страві вони не перетворилися на кашу.

Беру велику каструлю, ставлю на вогонь і вливаю олію. Даю їй добре нагрітись. Спочатку додаю цибулю —і обсмажую її приблизно 2–3 хвилини, поки не з’явиться характерний аромат. Потім додаю моркву — перемішую, обсмажую ще 3–4 хвилини. Додаю томатну пасту, гарно все перемішую.

Всипаю кабачки. Тепер накриваю кришкою і тушкую овочі 10 хвилин. Час від часу перемішую, щоб нічого не пригоріло. Через 10 хвилин додаю дві банки сардини в олії. Просто розім’яла рибу ложкою прямо в банці, всипаю сардину з олією . До овочів додаю також цукор та сіль. Усе ще раз гарно перемішую, накриваю кришкою і тушкую 15 хвилин.

Через 15 хвилин додаю оцет. Це допоможе зберігати страву довго, і ще трохи збалансує смак. Після додавання оцту тушкую ще 15 хвилин, на середньому вогні.  Готову масу знімаю з вогню й одразу розкладаю в заздалегідь простерилізовані банки. Я стерилізувала їх у мікрохвильовці — чисті й сухі.

Салат викладаю гарячим, накриваю кришками і щільно, закручую ключем. Додатково я не стерилізую. Після закатування просто залишаю банки охолонути — я не перевертаю і не кутаю. Зберігаю в шафі в будинку — зберігається чудово всю зиму. Вийшла смачна, поживна і дуже універсальна страва — нагадує тушковані овочі з рибною ноткою!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *