Ці домашні цукерки «корівка» виходять дешевшими за магазинні, без усякої «хімії» і смачніші.
А робити такі цукерки від сили, півгодини. Якщо ви любите цукерки «Корівка» або м’який молочний ірис, цей рецепт вам сподобається. До речі, роблю я їх із молока.
Покроковий рецепт приготування страви:
У сотейник із товстими стінками вливаємо молоко і доводимо до кипіння. Висипаємо цукор і варимо до розчинення цукру. Тільки після цього додаємо до суміші масло.
Постійно помішуючи, уварюємо масу до загустіння. Коли маса стане світло кремового кольору (хвилин через 10), додаємо лимонну кислоту та ванілін. У мене на уварювання маси пішло близько 20 хвилин.
Перевірити масу на готовність можна так: опустіть у холодну воду кілька крапель маси, і якщо вони добре збираються в грудку і тримають форму, значить маса готова.
Розливаємо масу по формам. Можна змастити вершковим маслом скляну форму та вилити масу у форму. Охолоджуємо цукерки до кімнатної температури, а потім забираємо їх у холодильник. Охолоджену масу нарізаємо на порційні цукерки
Це важливо. Чим довше ви варите суміш, тим твердішими будуть цукерки. Однак варто пам’ятати, що якщо маса не доварилася, цукерки «Корівка» можуть взагалі не застигнути або дуже злипаються. Якщо немає жирного молока, можна використати вершки (жирністю 15–20%).
Ось що нам знадобиться:
250 мл молока (жирність 3,2%)
350 г цукру
50 г вершкового масла
Ванілін дрібка
Лимонна кислота дрібка
Джерело