7 Липня, 2025
Смачна домашня консервована кукурудза на зиму, в магазині ніколи не купую. Ділюсь рецептом.

Смачна домашня консервована кукурудза на зиму, в магазині ніколи не купую. Ділюсь рецептом.


Інгредієнти:

  • 12 качанів цукрової кукурудзи
  • 6 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти
  • 3 л води

Приготування:

Підготуємо кукурудзу, її потрібно очистити, помити. Перекладаємо качани у велику каструлю, повністю заливаємо водою. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Варимо 20 хвилин на повільному вогні.

Коли кукурудза охолоне, потрібно відокремити всі зерна від качана. Для цього спочатку відокремлюємо один ряд за допомогою ножа, потім вже всі зерна відмінно відокремлюються руками.

Тепер зерна необхідно добре промити, щоб прибрати всі дрібні частинки.

Заповнюємо банки кукурудзою так, щоб до верху залишалося 2-3 см

Приготуємо маринад. Для цього в каструлю виливаємо воду, доводимо до кипіння, потім додаємо цукор, сіль, лимонну кислоту, перемішуємо до розчинення та прибираємо з вогню. Заливаємо кукурудзу маринадом майже до верху.

Так як в кукурудзі немає природної кислоти, лимонну кислоту додаємо обов’язково, це відмінний консервант, завдяки якому всі заготівлі відмінно зберігатимуться і рік і два!

Всі банки прикриваємо кришками та забираємо в холодну духовку. Встановлюємо температуру 150 градусів, коли духовка розігріється до цієї температури, стерилізуємо кукурудзу в духовці 30 хвилин.

Після чого дістаємо банки і закриваємо кришками, перевертаємо та залишаємо до повного остигання

Кукурудзи бувають різні, тому вихід може трохи відрізнятися, у мене вийшло 6 банок – 0,4 л, 2 банки – 0,5 л та 2 банки – 0,3 л

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *