8 Серпня, 2025
Смачнезні баклажани, маринад просто “бомба”: взимку від такої закуски “пальчики оближеш”.

Смачнезні баклажани, маринад просто “бомба”: взимку від такої закуски “пальчики оближеш”.

Це смакота, спробуйте!

ІНГРЕДІЄНТИ:
Вага овочів у чистому вигляді

Баклажани 5 кг
Олія для смаження 200 мл
Перець болгарський 1,2 кг
Помідори 1 кг
Перець гострий 1 шт
Часник 50 гр
Сіль 50 г, 2 ст. ложки
Цукор 100 гр, 4 ст. ложки
Оцет 9% 120 мл
Петрушка
Селера
Виходить 10 банок по 700 мл

Приготування:

  1. Баклажанів 5 кг без плодоніжок. Розрізаємо на 2 половинки. Кожну половинку розрізаємо на 4 чи 2 частини, залежно від розміру.
  2. Змащуємо сковороду олією, викладаємо баклажани в один шар і обсмажуємо їх на максимальній потужності 1-2 хвилини з кожного боку.

Вони мають стати м’якими. Сильно засмажувати не треба. Перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона вільно входить і виходить при розжарюванні. Можна смажити баклажани на сухій сковороді, вони підрум’яняться, перевернути їх і змастити олією за допомогою силіконового пензлика.

  1. Для маринаду беремо солодкий перець уже очищений 1,2 кг. Помідори, нарізані часточками 1 кг, гострий перець без плодоніжки та часник.
  2. Пропускаємо через м’ясорубку солодкий перець. Гострий перець, за бажанням, насіння видаляємо і часник. Помідори.
  1. Листя селери та петрушку, у якої товсті стебла видаляємо, нарізаємо довільно. Зелень додаємо до маринаду. Всипаємо сіль, 2 столові ложки, цукор, 4 столові ложки. Все перемішуємо до розчинення солі та цукру. Вливаємо оцет 9% 120 мл. Чимось прикриваємо, щоб оцет не випаровувався.
  2. Чисті банки щільно заповнюємо баклажанами. Встановлюємо вертикально їх в один шар. Знадобиться 10 банок об’ємом 700 мл.

Потім рівномірно по всіх банках розливаємо заправку, приблизно по плічка банок.

Баклажани, що залишилися, розподіляємо рівномірно по банках і заливаємо маринадом під зав’язку.

Прикриваємо прокип’яченими кришками.

  1. Каструля на плиті. На дно кладемо рушник або шматочок тканини. Встановлюємо банки у каструлю. Наливаємо теплу воду по плічка банок, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на максимальній потужності.

Потім потужність плити зменшуємо і кип’ятимо банки об’ємом 700 мл 15 хвилин, каструля накрита кришкою.

  1. Дістаємо банки та закручуємо кришки. Перевертаємо на кришки для підстрахування, накриваємо чимось теплим. Даємо повністю охолонути, зберігаємо при кімнатній температурі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *