Це смакота, спробуйте!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Вага овочів у чистому вигляді
Баклажани 5 кг
Олія для смаження 200 мл
Перець болгарський 1,2 кг
Помідори 1 кг
Перець гострий 1 шт
Часник 50 гр
Сіль 50 г, 2 ст. ложки
Цукор 100 гр, 4 ст. ложки
Оцет 9% 120 мл
Петрушка
Селера
Виходить 10 банок по 700 мл
Приготування:
- Баклажанів 5 кг без плодоніжок. Розрізаємо на 2 половинки. Кожну половинку розрізаємо на 4 чи 2 частини, залежно від розміру.
- Змащуємо сковороду олією, викладаємо баклажани в один шар і обсмажуємо їх на максимальній потужності 1-2 хвилини з кожного боку.
Вони мають стати м’якими. Сильно засмажувати не треба. Перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона вільно входить і виходить при розжарюванні. Можна смажити баклажани на сухій сковороді, вони підрум’яняться, перевернути їх і змастити олією за допомогою силіконового пензлика.
- Для маринаду беремо солодкий перець уже очищений 1,2 кг. Помідори, нарізані часточками 1 кг, гострий перець без плодоніжки та часник.
- Пропускаємо через м’ясорубку солодкий перець. Гострий перець, за бажанням, насіння видаляємо і часник. Помідори.
- Листя селери та петрушку, у якої товсті стебла видаляємо, нарізаємо довільно. Зелень додаємо до маринаду. Всипаємо сіль, 2 столові ложки, цукор, 4 столові ложки. Все перемішуємо до розчинення солі та цукру. Вливаємо оцет 9% 120 мл. Чимось прикриваємо, щоб оцет не випаровувався.
- Чисті банки щільно заповнюємо баклажанами. Встановлюємо вертикально їх в один шар. Знадобиться 10 банок об’ємом 700 мл.
Потім рівномірно по всіх банках розливаємо заправку, приблизно по плічка банок.
Баклажани, що залишилися, розподіляємо рівномірно по банках і заливаємо маринадом під зав’язку.
Прикриваємо прокип’яченими кришками.
- Каструля на плиті. На дно кладемо рушник або шматочок тканини. Встановлюємо банки у каструлю. Наливаємо теплу воду по плічка банок, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння на максимальній потужності.
Потім потужність плити зменшуємо і кип’ятимо банки об’ємом 700 мл 15 хвилин, каструля накрита кришкою.
- Дістаємо банки та закручуємо кришки. Перевертаємо на кришки для підстрахування, накриваємо чимось теплим. Даємо повністю охолонути, зберігаємо при кімнатній температурі