Дуже смачне рагу з квасолі і овочів, взимку відкрила баночку і наїлась, і м’яса не треба! Можна і відразу їсти або на зиму заготовити, зручно тушкувати у мультиварці, якщо робите небагато
Я такий гарнір закриваю на зиму!
Інгредієнти:
Болгарський перець 1,5 кг
Ріпчаста цибуля 1 кг
Морква 1 кг
Квасоля суха біла 1 кг
Томатна паста 500 г (можна помідори 1,5 кг)
Перець горошком
Сіль 2 столові ложки
Цукор 4 столові ложки
Олія без запаху 350 мл
Оцтова есенція 1 чайна ложка
Приготування:
Перець нарізати соломкою, моркву натерти на великій терці, цибулю порізати четверть кільцями, томатну пасту розвести водою до 1 літра рідини, додати до неї цукор, сіль.
Якщо у вас помідори, вода не потрібна!
Квасолю на ніч заливаємо водою і варимо майже до готовності, дивіться за сортом вашої квасолі.
На дно каструлі наливаємо трохи олії приблизно 50 мл + щіпку солі щоб нічого не пригорало, закладаємо цибулю і обсмажуємо 10 хвилин, додаємо олію, що залишилося, додаємо моркву і приблизно 10 хвилин обсмажуємо
Додаємо розведений томат і тушкуємо 10 хвилин, додаємо перець, пробуємо на смак.
Додаємо квасолю і тушимо 30 хвилин, періодично помішуємо.
Якщо раптом буде підгоряти, то додавайте трохи води!
В кінці варіння додаємо оцтову есенцію, перемішати, закладаємо по стерильних банках, перевернути та укутати під ковдру