Домашнє печиво — окремий розділ кулінарної поезії. Скільки його НЕ випечеш, все одно буде мало, але хіба це нас зупинить? Якщо підібрати простий рецепт тіста, яке не потрібно годинами тримати в холодильнику, можна зробити цілу гору і ще трошки.
А печиво з кракелюр (воно ж «тріснуте», снігове або мармурове) — справжня знахідка для любителів солодкої випічки. Воно виглядає дуже ефектно завдяки красивому візерунку з тріщин. Ця випічка не м’яка і не тверда, по текстурі схожа на пряники. Чи варто говорити, як добре вона йде під кави. Давайте готувати
Лимонне печиво з тріщинами
Найсмачніше в світі лимонне печиво! Легке печиво з лимонним смаком і ароматом. М’яке всередині і з хрусткою скоринкою. Прекрасно підійде для новорічних та інших свят! Мега смачне з насиченим лимонним смаком без всяких ароматизаторів
- Інгредієнти
- масло вершкове — 100 гр.
- цукор — 100 гр.
- ванілін — 1 пакетик
- лимон — 2 шт.
- яйце — 1 шт.
- борошно — 300 гр.
- розпушувач — 1 ч.л.
- цукрова пудра — 3 ст.л
Приготування
Натерти цедру з 2-х лімонов.Отжать сік з одного лімона.Взбіть розм’якшене вершкове масло з цукром, цедрою лимона, ваніліном до однорідної пишної масси.Добавіть яйце і збити хвилину
Потім додати лимонний сік і теж збити на високій швидкості до однородності.Смешать борошно з розпушувачем, додати масляну суміш і замісити тесто.Готовое тісто покласти в холодильник на 1 час.Затем тісто обробити на кульки вагою приблизно 15-20 гр.
Обваляти кульки в цукровій пудрі щільніше і випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів в середньому 15 мінут.Печенье постаратися не зарумянівать.
Печиво * Червоний Бархат * з тріщинами
Красиво, вишукано і легко! Все це про печиво Червоний оксамит з білим шоколадом усередині! Це печиво з хрусткою скоринкою і дуже м’яке всередині! Особливий спосіб приготування цього шоколадного печива полягає в тому, що кульки тесту потрібно рясно обваляти в цукровій пудрі і при випіканні, коли печиво збільшиться в обсязі з’являться красиві тріщинки.
- Інгредієнти
- Борошно — 210г
- Цукор — 110г
- Какао — 20г
- Кефір — 30мл
- Масло — 90г
- Яйце — 1
- Розпушувач — 1 чл
- Сода — 1/8 чл
- Сіль — 1/4
- Білий шоколад — 60г
- Харчовий гелевий червоний барвник — 1чл
Приготування
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Змішати рідкі інгредієнти між собою, сухі з сухими. Масло збити з цукром і змішати з іншими продуктами. Готове тісто витримати в холодильнику 1-2 години. Перед випіканням руками сформуйте кульки і обваляйте їх у цукровій пудрі. Випікати 15-20 хвилин при 180 градусах.
Шоколадне печиво «Тріщини»
Хочу запропонувати вам дуже смачне шоколадне печиво, яке готується з доступних інгредієнтів і виглядає дуже оригінально. Дивовижне шоколадне печиво «Тріщини» з чашкою ароматної кави або чаю здатне зігріти душу, а також пожвавити дружню бесіду. М’яке і повітряне всередині, з хрусткою скоринкою зовні, шоколадне печиво нікого не залишає байдужим. Воно особливо сподобається любителям шоколаду, а малюків приваблює не тільки смак, але і незвичайна фактура ласощі.
- Інгредієнти
- Борошно пшеничне (не повний 200-гр стакан) — 170 г
- Цукор — 110 г
- Сіль — 1 пучку.
- Розпушувач тесту 1 ч. Л.
- Ванілін (або 0,5 ч.л. ванільного цукру.) — 1 пучку.
- Масло рослинне (або 80 гр. Вершкового) — 5 ст. л.
- Какао-порошок (беріть хорошої якості, тоді аромат печива буде більш трюфеля) — 4 ст. л.
- Яйце куряче — 2 шт
- Цукрова пудра — 4 ст. л.
Приготування
Зіб’ємо міксером яйця і цукор до однорідної пишної пени.Добавляем какао і продовжуємо збивати до однородності.Добавляем сіль, ванілін, рослинна олія (або м’яке вершкове) і продовжуємо взбівать.Добавляем борошно і розпушувач, ретельно перемішуємо ложкою до однорідності
Замістити тісто і зберіть в кулю. Загорніть в харчову плівку і помістіть в холодильник мінімум на годину. Порада: тісто виходить м’яким і липким, але не рекомендується додавати більше борошна, ніж вказано в рецепті. Після «відпочинку» в холодильнику тісто трохи затвердіє, і їм буде зручно працювати.
Охолоджене тісто розділіть на невеликі шматочки (розмір волоського горіха). Скачайте з них кульки.
По черзі, по одній кульці, обваляйте в цукровій пудрі.
Деко застеліть пергаментним папером. Кульки в цукровій пудрі перенесіть на деко. Під час випікання шоколадне печиво «розходиться» і збільшується в об’ємі. Тому це необхідно врахувати і розташовувати печиво на деку на деякій відстані один від одного. Випікайте печиво в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія 15-20 хвилин.
Готове печиво вийміть з духовки і дайте йому охолонути на деку. Тріщинки на печиво з’являються під час випікання, коли кульки збільшуються в обсязі. Там чином, шоколадне печиво набуває цікавий вид.
Мармурове апельсинове печиво
Особливу чарівність цього печінкою надають тріщинки на цукрових хрусткій скоринці, яка ховає в собі м’який повітряний бісквіт! А своїм особливим повітряної м’якістю цей бісквіт зобов’язаний апельсиновому лікери, що входить в рецепт цього дивного печива. Втім, ніщо не заважає вам використовувати будь-який інший лікер (наприклад, ванільний або вершковий), а замість апельсина використовувати лимон. У будь-якому випадку, печиво з тріщинами вийде дуже смачним і незабутнім.
- Інгредієнти
- Вершкове масло (кімнатної температури) — 80 г
- Цукор — 150 г
- Апельсинова цедра — 1 апельсин
- Апельсиновий сік — 2 ст.л.
- Яйце — 2 шт
- Борошно — 260 г
- Розпушувач — 1,5 ч.л.
- Сода — ½ ч.л.
- Сіль — ½ ч.л.
- Апельсиновий лікер Оранчелло — 20 мл
- Ванільний екстракт — ½ ч.л.
- Харчовий барвник — за інструкцією виробника
- для обсипання
- Цукрова пудра — 100 г
- Цукровий пісок — 100 г
Приготування:
Апельсин ретельно вимити, потім за допомогою терки зняти цедру (не зачіпаючи світлий шар шкірки). З апельсина вичавити 2 столові ложки сока.Соедініть вершкове масло, цукор, ванільний екстракт і лікер. Збити міксером 3-4 мінути.Продолжая збивати, додати по черзі яйця, апельсинову цедру, апельсиновий сік і харчовий барвник.
Просіяти разом борошно, розпушувач, соду і сіль. Додати до рідкої суміші і ретельно перемешать.Ёмкость з тестом закрити харчовою плівкою або фольгою і поставити в холодильник мінімум на 4 часа.Разогреть духовку до 180 градусів. Деко застелити папером.
З тіста скачати кульки розміром приблизно з волоський горіх. Обваляти кульки спочатку в цукрі, а потім в цукровій пудрі. Злегка пріплюснув викласти на деко. Викладати на деко слід на відстані 5-7 см., Так як в процесі випічки кульки збільшаться в розмірах.
Випікати 9-13 хвилин. Готове печиво повинно залишатися світлим, без подрумяніванія.Дать печінкою повністю охолонути на деку і тільки потім викласти на тарілку.
Рецепт бонус
М’ятне і шоколадне мармурове печиво
М’ятні(17 шт):
пучок м’яти
240 гр борошна
1 ч.л. розпушувача
дрібка солі
90гр вершкового масла
100 гр цукру
1 яйце
1 п. Ванільного цукру
1 лимон
тісто в морозилку на 20 хвилин20 хвилин при 180 *
Шоколадне (16 шт):
85 мл рослинного масла
1 п. Ванільного цукру
2 яйця
100 гр цукру
170 гр борошна
4 ст.л. какао
дрібка солі
1 ч.л. розпушувача
тісто в морозилку на 30 хвилин15 хвилин при 180 *