Приступаючи до готування, ми часто стикаємося з проблемою: як найкращим чином позбавити курку від кісток, щоб рулет вийшов рівним, ніжним і красивим? Давайте разом розберемося, як правильно приготувати курячий рулет в домашніх умовах, опишемо весь процес приготування, від розбирання тушки до подачі страви на стіл.
3а матеріалами UkrMedia.
Інгрідієнти:
- куряча тушка – 1шт;
- мед – 2 ч.л.;
- соєвий соус – 4 ч.л.;
- сіль, перець, спеції – за смакос.
Начинки для фарширування рулету
Ви можете кожен раз робити рулет з новою начинкою, і смак буде різний!
- варені яйця з зеленню;
- обсмажені гриби, цибуля, морква;
- картопляне пюре з сиром і зеленню;
- куряча печінка, тушкована з цибулею, і чорнослив;
- консервовані ананаси.
Як приготувати курячий рулет
1. Видаліть кінчики крил. Курку покладіть грудкою вгору, проведіть ножем паралельно кільової кістки спочатку з одного боку, потім з іншою і акуратно відокремте від грудки.
2. Не пошкоджуючи шкіру, підріжте хребет, ребра і тазові кістки. Видаліть хребет разом з усіма кістками, потім і залишки шиї. Підріжте сухожилля на крилах.
3. Точно так само підріжте сухожилля на стегнових кістках. Видаліть кістки разом з хрящовою тканиною.
4. Повністю розпластайте тушку. Розріжте вздовж грудки і розгорніть як книжки, щоб рівномірно заповнити ті місця, де менше м’яса. Зріжте м’ясо з ніжок і грудок так, щоб шар м’яса скрізь становив 5-7 мм. Зрізані використовуйте шматки як «заплатки» у тих місцях, де м’яса мало.
5. Накрийте тушку подвійним шаром плівки і відбийте молотком, щоб вирівняти поверхню. Потім зніміть плівку, посипте курку сіллю і перцем, при бажанні покладіть замочені листи желатину або присипте порошком желатину – він скріпить шари і це допоможе вам при нарізці готового рулету.
6. Приготуйте начинку за вашим вибором (ми використовували обсмажені гриби, зелень, яйця, сіль і перець). Викладіть її на курку рівним шаром товщиною близько 1 см.
7. За допомогою плівки поверніть курку в щільний рулет, потім ще кілька разів оберніть його плівкою. Намагайтеся робити це так, щоб між шарами плівки не залишалося повітря.
8. Перев’яжіть вільні краї плівки товстою ниткою або шпагатом. Приготуйте пряний бульйон (лавровий лист, коріння, перець і стільки солі, щоб бульйон був злегка пересолений), доведіть до кипіння. На дно великої каструлі помістіть перевернуту догори дном тарілку, щоб плівка не прикипіла, на неї покладіть рулет. Закрийте кришкою і варіть на мінімальному вогні 40 хвилин.
Вийміть рулет з бульйону, остудити. Покрийте глазур’ю з соєвого соусу і меду, потім запікайте в духовці при 180 °C 15 хв.
Готовий рулет наріжте, подавайте гарячим або холодним.