18 Грудня, 2024
Смачний пиріг “Жербо”: нічого слоїти і змащувати не потрібно, все випікається одним коржем. Готую щовихідних і не набридає

Смачний пиріг “Жербо”: нічого слоїти і змащувати не потрібно, все випікається одним коржем. Готую щовихідних і не набридає

Смачнезний пиріг жербо: нічого слоїти і змащувати не потрібно, все випікається одним коржем. Готую щовихідних і не набридає

Унікaльний пиріг «Жербо», який названий на ім’я кондитера, дивовижний. Вкритий шоколадною глазур’ю, високий, красивий, з ароматом абрикосового варення – вищий клас. По квартирі йде такий аромат, що за стіл нікого кликати не треба – самі прибіжать. Джерело

Пиріг-Жербо

продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Вершкове масло або маргарин – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр. (Або 30 г свіжих)
  • Розпушувач – 1 ч. Ложка

Для начинки:

  • Абрикосове варення або джем – 200 гр.
  • Волоські горіхи – 200 гр.
  • Цукор – 150 гр. Для глазурі:
  • Вершкове масло (85%) – 70 гр.
  • Шоколад чорний – 100 гр.

приготування

У борошно додати сухі дріжджі, розпушувач і переміщати. У глибокий посуд влити тепле молоко, додати цукор, яйце і перемішати віночком. Вершкове масло або маргарин розтопити (можна в мікрохвильовці), влити в молочну масу і підсипати муку. Замісити тісто: воно повинно вийти пухким, жирним і не липнуче до рук.

Накрити миску з тiстом плівкою і залишити в теплому місці на 30 хвилин. Приготувати начинку: подрібнити в блендері абрикосове варення (можна взяти джем), волоські горіхи і до отриманої суміші додати цукор. Все добре перемішати. Розділити тісто на три частини і розкачати кожну в пласт, за розмірами форми.

Викласти перший пласт в форму (на деко) і змастити половиною начинки. Також вчинити і з другим шаром тіста. Накрити все 3 пластом, краї не защипувати. Залишити пиріг ще на 40 хвилин в теплому місці. Накoлоти пісочне тісто виделкою і відправити в духовку, розігріту до 180С на 20 хвилин

Готовий пиріг вийняти з духовки, дати йому трохи охолонути і покрити шоколадною глазур’ю. Для її приготування необхідно розтопити масло і шоколад в мікрохвильовій печі (поставити на 30 секунд, дістати, перемішати і знову поставити – і так до тих пір, поки шоколад повністю не розтане).

Дати пирогу з варенням повністю охолонути і розрiзати на квадрати (але якщо дати йому час полежати довше – він стане тільки смачніше). Угорський пиріг «Жербо» – це скоріше торт, такий він казково красивий виходить. Розрiжте на шматочки – і готові тістечка. Дуже смачний, ароматний торт-пиріг подати з чаєм або какао.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *