Сало – продукт дуже популярний, який шанують дуже багато людей у всьому світі. У нас до сала і зовсім ставлення особливе. До речі, цей продукт ідеально підходить для того, щоб готувати з нього смачні страви.
3а матеріалами Ukr.Media.
Інгрідієнти:
- целофановий пакет або харчова плівка
- 1-1.5 кілограма сала або м’ясної грудки (вибираємо самі, що більше подобається)
- 2 столові ложки чорного меленого перцю,
- 2-3 столові ложки солі,
- 0.5 ч. ложки червоного перцю, 2 лаврових листа, 2 палички гвоздики, 2 ягоди ялівцю і 1.5 головки часнику.
Приготування:
Щоб сало вийшло ароматним і смачним, його спочатку потрібно натерти як слід спеціями. Змішуємо перець, сіль, нарізаємо дрібно часник, після чого отриманою сумішшю натираємо основний продукт. Особливу увагу потрібно приділити бічним сторонам шматка сала. Звичайно, завжди можна вибрати і додати спеції, які до смаку саме вам. Не бійтеся експериментувати
Тепер, коли сало підготовлено, його слід помістити в пакет, додавши туди ж лаврушку, ягоди, гвоздику. Пакет або плівку потрібно ретельно запечатати так, щоб туди ні в якому разі не потрапляла вода. Якщо є така можливість, слід видалити з пакету повітря.
Щоб блюдо вийшло смачнішим, потрібно дати йому відлежатися кілька годин в спеціях, а краще цілу ніч.
Для варіння сала потрібно простору каструлю. Чим більша- тим краще. Варити сало потрібно на слабкому вогні – вода повинна потихеньку кипіти.
Для того щоб в пакет точно не проникла вода, можна зафіксувати його прищіпкою на краю каструлі. Варити на малому вогні страву слід 2 години. Після цього сало потрібно залишити в каструлі до повного охолодження. Потім залишиться витягти пакет (не розкриваючи!) і помістити його в холодне місце.
Смачного!