Неймовірно смачний салат ПРИДУНАЙСЬКИЙ на зиму, яким я дуже хочу сьогодні з Вами поділитися, рецепт перевірений часом і, я впевнена, що він також Вам дуже сподобається. Раджу зберегти та приготувати його!
Інгредієнти:
З цієї кількості інгредієнтів, вихід готового продукту – 10 банок по 900 грам.
помідори 5 кг,
морква 2 кг,
болгарський перець 2 кг,
цибуля 1,5 кг,
2 головки часнику (8-9 зубчиків),
150 грам базиліка.
Для заливки:
олія 300 мл,
вода 200 мл,
цукор 300 грам,
сіль 100 грам,
оцет 9% – 2 ст. ложки,
спеції за смаком.
Приготування:
Для початку миємо, чистимо овочі, нарізаємо: помідори – дольками, цибулю – півкільцями, перець – соломкою, моркву на великій терці або по-корейськи, часник видавлюємо через прес, базилік дрібно нарізаємо.
Всі нарізані овочі, складаємо в містку каструлю, у мене 20 літрова.
Далі готуємо заливку: олія + води + солі + цукру + оцту і спецій, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, варимо протягом 5 хвилин і знімаємо з вогню.
Далі гарячою заливкою, заливаємо наші нарізані овочі, обережно перемішуємо і залишаємо маринуватись на 3 години.
Потім ставимо наш салат на вогонь і на середньому вогні, варимо 25-30 хвилин, помішуючи.
Приготований салат розкладаємо гарячим по заздалегідь стерилізованих банках, закручуємо стерильними кришками, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Салат виходить дуже смачним, яскравим і ароматним, чудово зберігається в темному прохолодному місці. Якщо ви хотіли зберігати при кімнатній температурі, то потрібно додатково – стерелізувати протягом 15 хвилин