Цей салат «Чоловіча примха» стане знахідкою для тих, хто шукає одночасно просту, ситну та елегантну страву. Завдяки гармонійному поєднанню ніжного відвареного м’яса, пікантного смаку маринованої цибулі та м’якості інших інгредієнтів салат стане зіркою вашого святкового столу. Його універсальність та насичений смак обов’язково сподобаються вашим гостям.
Покроковий рецепт приготування страви:
Наріжте цибулю тонкими півкільцями. У склянці теплої води розчиніть сіль, цукор та оцет. Залийте цибулю одержаним маринадом і залиште на 30 хвилин. Після маринування злегка відіжміть цибулю, щоб забрати зайву рідину.
Відваріть яловичину в підсоленій воді зі спеціями (лавровий лист, горошком перець і т. д.). Дайте м’ясу охолонути, потім наріжте його дрібними шматочками. Змішайте нарізану яловичину з маринованою цибулею і додайте трохи майонезу.
Викладайте салат шарами в кулінарне кільце, змащуючи кожен шар сіточкою майонезом:
Перший шар: натерта картопля.
Другий шар: яловичина із цибулею.
Третій шар: натерті варені яйця.
Четвертий прошарок: натертий сир.
Прикрасьте верх і боки салату на свій смак: зеленню, майонезом або тертим сиром. Накрийте салат харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2-3 години для просочення. Перед подачею обережно зніміть кулінарне кільце.
Корисні поради:
Для більш легкого варіанта замініть яловичину на курку чи індичку.
Додайте трохи подрібненого часнику в майонез для пікантності.
Використовуйте дрібну терку для всіх інгредієнтів, щоб салат вийшов особливо ніжним.
Цей смачний та ситний салат стане вашим улюбленим рецептом для будь-якого свята. Готуйте із задоволенням та радуйте своїх близьких! Приємного апетиту!
Ось що нам знадобиться:
Яловичина – 200 г
Цибуля – 1 шт.
Сіль – 1 ч.л.
Цукор – 1 ч.л.
Оцет – 3 ч.л.
Вода – 1 склянка
Варена картопля – 2 шт.
Варені яйця – 3 шт.
Сир твердий – 150 г
Зелень (для прикраси)
Майонез