Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом салату зі шпротами, який став невід’ємним частуванням на всіх наших святах. Він настільки популярний серед моїх близьких та друзів, що зазвичай зникає зі святкового столу одним із перших. Продукти для нього підбираються найпростіші.
Покроковий рецепт приготування страви:
Давайте почнемо! Почнемо з того, що натріть на великій тертці 2 сирі моркви і дрібно наріжемо 2 цибулини. Розігріємо на сковороді трохи олії, обсмажимо цибулю до її прозорості, потім додамо моркву і продовжимо смажити до її м’якості. Після чого знімемо сковороду з вогню і залишимо вміст остигати.
Для наступного етапу нам знадобиться натерти на великій тертці 3 відварені картоплини і 4 варені яйця. Мариновані огірки наріжемо брусочками. Шпроти з банки розминаємо вилкою разом із їхньою олією.
Салат складатимемо шарами в салатнику або, як я сьогодні, в роз’ємній формі діаметром 18 см.
Перший шар – це картопля, яку ми змащуємо майонезом. Другий шар – шпроти, також покриваємо майонезом. Третій шар складають огірки, на які ми також наносимо майонез.
Четвертий шар – це обсмажена морква з цибулею, вкрита майонезом. Останній, п’ятий шар – терті яйця. Зверху салат змащуємо майонезом та посипаємо зеленню.
Після того, як салат трохи просочиться і застигне в холодильнику, акуратно знімаємо форму. Ось і все, салат готовий до подачі.
Ось що нам знадобиться:
Шпроти – 1 банка
Картопля – 3шт
Морква – 2 шт
Цибулина – 2 шт
Мариновані огірки – 3 шт
Яйця 4 шт
Майонез за смаком
Сіль за смаком
Зелень за смаком