20 Листопада, 2024
Смачний та простий у готуванні рецепт торта “Сметанник” на сковороді.

Смачний та простий у готуванні рецепт торта “Сметанник” на сковороді.

Сметанник – улюблений багатьма торт. Ми ж пропонуємо вам легкий рецепт цього тортика, який, як виявилося, можна приготувати на сковороді

Інгредієнти

Для коржів:

Борошно 550 г

Сметана (25%) 300 г

Цукор 300 г

Розпушувач 1,5 ч.л.

Какао 1 ст.л.

Для крему:

Сметана 600 г

Цукор 180 г

Для прикраси: Крихти з коржів

Приготування

  • З’єднати сметану і цукор, перемішати і розділити на дві частини.
  • Додати в першу сметанну частину какао.
  • Змішати борошно, розпушувач, рівномірно всипати в кожну з сметанних половин.
  • Замісити тісто, з кожної половини зробити “ковбаску” і розрізати на 6 однакових частин.
  • Скачати в 12 кульок, кожен потім розкачати, щоб вийшло 12 коржів
  • Викласти в суху розігріту сковороду діаметром 22 см., зрізати надлишки.
  • Смажити з кожного боку  2-3 хвилини до рум’яного стану.
  • Зі зрізаних надлишків зробити ще два коржі для посипання, посмажити їх.
  • Збити міксером сметану і цукор.
  • Зібрати торт у послідовності: світлий корж-крем-темний корж-крем.
  • Подрібнити в крихту коржі для посипання і прикрасити нею торт.
  • Покласти торт в холодильник для просочення.
  •   Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *