За 35 хвилин.
Інгрідієнти:
Бісквіт:
130 г борошна
3 шт – яйця
20 г какао
100 г цукру
2 ч л розпушувача
2 ст л меду
Крем:
380 р – Сгущ. молоко(варене)
150 г Олія слив.
Прикраса:
70 р – шоколаду
Просочення:
Чай чорний
Цукор 50 мл води
Приготування:
Для початку приготуємо тісто.
У миску вбиваємо 3 яйця, додаємо 100 грам цукру і добре збиваємо міксером до пишної світлої маси. Вимикаємо міксер, додаємо 2 столові ложки рідкого меду, ще раз добре перемішуємо. З’єднуємо сухі інгредієнти.
У 130 грам просіяного борошна додаємо 2 чайні ложки розпушувача, 20 грам какао і все добре перемішуємо. Висипаємо сухі інгредієнти до яєчної маси і акуратно перемішуємо вінчиком зверху вниз. Форму застеляємо пергаментним папером, змащуємо трохи рослинним маслом і виливаємо отримане тісто на форму, добре розрівнюємо по всій формі і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 6 хвилин, все залежить від вашої духовки.
Готуємо крем. В одну банку згущеного молока додаємо 150 г м’якого вершкового масла і добре перемішуємо вінчиком. Бісквіт вже спікся, дістаємо його з форми, обрізаємо краї, розрізаємо на 4 частини. Збираємо торт: перший шматочок бісквіта викладаємо на блюдо, на якому збираємо торт, заварюємо чай з цукром і добре просочуємо бісквіт чаєм.
Промазуємо кремом бісквіт. Після чого добре промазуємо боки торта і відправляємо його в холодильник. Прикрашаємо Спартак: натираємо 60-70 грам шоколаду і зверху прикрашаємо торт. Відправляємо торт ще приблизно на 30 хвилин у холодильник, щоб добре застиг крем, після чого подаємо до столу.
Приємного апетиту!