14 Липня, 2025
Смачний і повітряний! Швидкий пиріг “Хвилинка” до чаю!

Смачний і повітряний! Швидкий пиріг “Хвилинка” до чаю!

Сьогодні вирішила приготувати домашній смачний і простий у приготуванні пиріг з смородиною. Справжній смак літа у вас на кухні

Інгредієнти:

  • яйце -3 шт.
  • цукор – 180 г
  • ванільний цукор -2 ч. л.
  • кефір – 250 мл
  • олія – 150 мл
  • борошно – 370 г
  • розпушувач – 2 ч. л.
  • смородина – 200 г + Борошно -1 ст. л.
  • Штрейзель (крихта)
  • борошно – 80 г
  • цукор – 50 г
  • масло вершкове – 50 г
  • ванільний цукор – 0/5 ч. л.

Випікати при 170 градусах, 40-45 хвилин

Приготування:

У миску розбила яйця, додала цукор і ванільний цукор. Збивала все віничком. Потім влила кефір, додала олію, перемішала і поступово ввела просіяне борошно з розпушувачем. Все перемішала

Тісто виходить м’яке, не густе, десь, як на оладки.

До тіста додала чорну смородину, перемішавши її з борошном, щоб не осіли і вже тоді ввела їх у масу.

Вилила у змащену маслом форму і присипану борошном. Зверху посипала ще трохи смородини, а потім штрейзелем

Перетерла в руках масло, цукор, борошно і трішки ванільного цукру.

Випікала у розігрітій духовці до 170 градусів 40-45 хвилин, але завжди орієнтуюся на дерев’яну шпажку

Якщо верх починає підгорати, прикриваю пергаментом.

Готово, за бажанням готовий пиріг посипаю цукровою пудрою.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *