3 Серпня, 2025
Смачніша любого Дорогого вина! Домашня Настоянка, гості завжди просять пляшечку з собою.

Смачніша любого Дорогого вина! Домашня Настоянка, гості завжди просять пляшечку з собою.

Ця настоянка повноцінно замінить дорогий та якісний лікер! Має неймовірний смак та аромат!

Інгредієнти:

  • Ягоди смородини 1,5 л. (підходять і заморожені, і свіжі)
  • Самогон 40 – 45 градусів 1,5 л.
  • Цукор 500-1000 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вода 2 л.

Приготування:

Сьогодні беру заморожені ягоди, їх розморожувати не потрібно, але я їх добре очистила від гілочок і заморожувала у чистому вигляді. Відправляю їх у банку, заливаю самогоном. Тепер всипаю увесь цукор, перемішую акуратно, закриваю кришкою та добре збовтую. Залишаю на 4 тижня.

Розкажу вам, як робити настоянку зі свіжих ягід. Промиваю їх та повністю просушую, перебиваю від листочків. Вони мають бути переспілі, тобто стиглі, всипаю їх у чисті та сухі банки. Досипаю по 1 кг цукру, закриваю кришками та добре збовтую. Заливаю самогоном. Щодо цукру, то солодкуватість настоянки ви завжди зможете підсолодити під свій смак вже в кінці приготування. Одразу не рекомендую всипати багато цукру. В процесі приготування градус настоянки зменшиться, але також буде досить міцним.

Залишаю настоюватись на 4 тижня, 2 рази в тиждень настоянку струшую, збовтуючи круговими рухами. Тримаю в темному місці, захистивши їх від світла.

Через 1 місяць настоянка майже готова! Тепер просиджую через сито в чисту каструлю. Ягоди втратили колір.

Настоянка має виражений запах смородини, а запаху самогону взагалі не відчувається. Колір напою насичений і темний. Розводжу 2 літрами води, додаю ванільний цукор та звичайний цукор. Все це можете корегувати під свій смак. Розмішую усе до повного розчинення. Настоянку зберігаю в темному і прохолодному місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *