6 Вересня, 2025
Смачніше за будь-які консерви: просто складіть скумбрію в банку і в духовку.

Смачніше за будь-які консерви: просто складіть скумбрію в банку і в духовку.

Сьогодні хочу показати вам, як я готую скумбрію в духовці. Риба виходить дуже соковитою та ніжною, за смаком нагадує консерви, хоча на мій погляд це навіть смачніше та корисніше.

Ось що нам знадобиться:
Скумбрія – 2 шт.
Сіль – за смаком.
Чорний мелений перець – за смаком.
Приправа для риби – 1 ч.л.

Томатна паста – 1 ст.л.
Соняшникова олія – 50 мл.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Помідори – 1 шт.
Солодкий перець – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Гострий стручковий перець – 1/3 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Покроковий рецепт приготування страви:

  1. У риби відрізаємо голову, чистимо, миємо, нарізаємо на порційні шматочки та перекладаємо у глибоку ємність.
  2. Додаємо сіль, чорний мелений перець, приправу для риби, томатну пасту та олію.
  3. Все добре перемішуємо і забираємо рибу в холодильник на 30 хвилин маринуватися.
  4. Цибулю нарізаємо середнім кубиком і перекладаємо в глибоку ємність.
  5. Додаємо до цибулі помідори та солодкий перець, також нарізані середнім кубиком та моркву натерту на великій тертці.
  6. Ще додаємо гострий стручковий перець нарізаний кільцями і всі овочі добре перемішуємо.
  7. Беремо чисті банки (у мене дві по 0,7 літра) і чергуючи шари викладаємо в них овочі та підготовлену скумбрію.
  8. Після того, як банки повністю заповняться, зверху кладемо лавровий лист, закриваємо банки фольгою для запікання, ставимо на деко і забираємо в холодну духовку і тільки потім її вмикаємо на 190 градусів на 45 хвилин, інакше банки можуть луснути.
  9. Після приготування банки відразу не виймаємо, даємо трохи охолонути, викладаємо рибу на тарілку та подаємо до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *