Сьогодні хочу показати вам, як я готую скумбрію в духовці. Риба виходить дуже соковитою та ніжною, за смаком нагадує консерви, хоча на мій погляд це навіть смачніше та корисніше.
Ось що нам знадобиться:
Скумбрія – 2 шт.
Сіль – за смаком.
Чорний мелений перець – за смаком.
Приправа для риби – 1 ч.л.
Томатна паста – 1 ст.л.
Соняшникова олія – 50 мл.
Ріпчаста цибуля – 1 шт.
Помідори – 1 шт.
Солодкий перець – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Гострий стручковий перець – 1/3 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Покроковий рецепт приготування страви:
- У риби відрізаємо голову, чистимо, миємо, нарізаємо на порційні шматочки та перекладаємо у глибоку ємність.
- Додаємо сіль, чорний мелений перець, приправу для риби, томатну пасту та олію.
- Все добре перемішуємо і забираємо рибу в холодильник на 30 хвилин маринуватися.
- Цибулю нарізаємо середнім кубиком і перекладаємо в глибоку ємність.
- Додаємо до цибулі помідори та солодкий перець, також нарізані середнім кубиком та моркву натерту на великій тертці.
- Ще додаємо гострий стручковий перець нарізаний кільцями і всі овочі добре перемішуємо.
- Беремо чисті банки (у мене дві по 0,7 літра) і чергуючи шари викладаємо в них овочі та підготовлену скумбрію.
- Після того, як банки повністю заповняться, зверху кладемо лавровий лист, закриваємо банки фольгою для запікання, ставимо на деко і забираємо в холодну духовку і тільки потім її вмикаємо на 190 градусів на 45 хвилин, інакше банки можуть луснути.
- Після приготування банки відразу не виймаємо, даємо трохи охолонути, викладаємо рибу на тарілку та подаємо до столу.